KAUBOJI RIJEŠILI UKRAJINCE Hrvatska upisala pobjedu s 13 golova više

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Hrvatska rukometna reprezentacija je u 3. kolu skupine C Europskog prvenstva deklasirala Ukrajinu 38:25 i čeka rasplet utakmice između Francuske i Srbije koja se igra od 20:30. Hrvatska prolazi u drugi krug ako Srbija ne pobijedi s dva do šest golova razlike, a može ispasti i ako Srbija pobijedi jednim golom razlike s najmanje 26 zabijenih golova.

Momčad Hrvoja Horvata, koji je uoči utakmice ostao bez Davida Mandića i Željka Muse, dosta sporo ušla je u utakmicu, a u prvih osam minuta obrana praktički nije postojala. Ukrajinci su zabijali što su i kako su htjeli pa je Horvat nakon gola Tiltea za 6:5 pozvao time-out.

Nakon toga je Hrvatska zaigrala puno bolje i nakon što je Jelinić zabio za vodstvo 7:6, Ukrajina više nije imala šanse. Zadnji trzaj Ukrajinaca bio je između 23. i 27. minute kad su serijom 3-0 došli na 14:13, ali to je bilo - to. Do poluvremena su Gadža, Šipić i Jelinić dodali gas i Hrvatska je na poluvrijeme otišla s 18:13.

Raspad Ukrajine u drugom poluvremenu

U nastavku se Ukrajina potpuno raspala i bilo je samo pitanje s koliko golova razlike će Hrvatska pobijediti. Već u 36. minuti bilo je osam razlike, a do kraja utakmice je Hrvatskoj ulazilo praktički sve iako Horvata može brinuti na trenutke letargična obrana koja je dopustila iznimno skromnim Ukrajincima da zabiju čak 25 golova. Bolje momčadi će to znati kazniti.

U završnici susreta razigrali su se svi, a najviše Filip Glavaš koji je zabio svoja prva četiri gola na Europskom prvenstvu. No, briljirali su Ivan Martinović i Marin Šipić s po sedam golova. Marin Jelinić zabio je šest golova iz šest pokušaja, a Tin Lučin pet od šest iako je podijelio nekoliko krasnih asistencija. Šunjić je imao sedam obrana (30 posto), a jednu je dodao i Ivan Pešić, piše Index.

Popularni Članci