'

Kako stvari stoje, teško će se do Lige prvaka: Jadran iz Herceg Novog slavio protiv Juga (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog svladali su Jug Adriatic osiguranje u Gružu u drugoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka. Momčad trenera Vladimira Gojkovića slavila je rezultatom 12:14. 

Jug vodio, Jadran okrenuo, zadržao vodstvo i slavio

Iz +2 za Jug, do +2 za Jadran. Tako bi se ukratko moglo opisati prvo poluvrijeme. Dubrovčani su u prvoj dionici imali 4:2 i 5:3, a 6:4 početkom druge, da bi gosti iz Herceg Novog serijom četiri gola došli na 6:8. Bio je to rezultat poluvremena.

Stvari su se za Jug dodatno zakomplicirale početkom treće četvrtine, kada Kholod zabija za povećanje vodstva na 6:9. Smanjio je Joković na 7:9, svojim drugim pogotkom, a nakon toga je uslijedio prekid.

Nakon što je utakmica nastavljena, napad je imao Jadran, i to uspješan. Vasilije Radović pogađa za 7:10. Uporni Jadran je uspijevao držati Juga na tri pogotka prednosti, pa je ta prednost ostala i uoči zadnjih osam minuta (9:12). 

Tračak nade dao je Vlaho Pavlić, zlatni Jugaš s Europskog U19 prvenstva. Početkom zadnjeg perioda utakmice pogađa za smanjenje, svoj drugi pogodak. Ipak, Jadran, za kojeg se znalo kako će povratkom Gojkovića, Lazića, Ivovića..., ove sezone biti itekako konkurentan protivnik, slavi s 12:14.

Šansa za Ligu prvaka još postoji, ali...

Jugaši su ovim ishodom najvjerojatnije ostali bez plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Za to bi se trebalo dogoditi pravo čudo. Jug mora pobijediti Barcelonu i Banja Luku, što je vjerojatniji ishod, no Jadran bi trebao "kiksati" protiv Dinama Bukurešt i Barcelone, što je manje vjerojatan scenarij. U svakom slučaju, Jugaše u slučaju ispadanja očekuje Eurokup, natjecanje kojeg su prošle sezone osvojili. No, valja istaknuti kako i dalje postoji šansa za prolaz dubrovačke momčadi u Ligi prvaka. 

Gruž pozdravio europske prvake

Uoči susreta, predsjednik Uprave kluba Tomislav Dumančić, čestitao je mladim reprezentativcima, prvacima Europe do 19 godina. Jugaši Mauro Prkoča, Ivuša Burđelez, Ante Jerković, Vlaho Pavlić i Mauro Prkoča, ali i trener Igor Računica, na nedavnom su Europskom juniorskom prvenstvu u Bugarskoj, došli do zadnjeg skalina, naslova europskih prvaka. 

Utakmica odigrana uz poteškoće s rasvjetom

Početkom susreta, ali i na polovini treće četvrtine, došlo je do kraće odgode, odnosno prekida utakmice. Reflektori su s nakeratko izgasili, da bi njihovo ponovno paljenje nakon toga, potrajalo nekoliko minuta. Sve se dogodilo tijekom jake kiše, koja je večeras zahvatika Dubrovnik.

Jug Adriatic osiguranje: (C) Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Bogdan Djerkovic, Hrvoje Zvono, Maro Joković, Vlaho Pavlić, Toni Mozara, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Branimir Herceg, Marko Žuvela, Ivan Jurišić

Jadran m:tel Herceg Novi: Darko Đurović, Dmitrii Kholod, Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jovan Vujović, Danilo Radović, Djordje Lazić, Damjan Vujičić, (C) Aleksandar Ivović, Matija Sladović, Vuk Milojević, Vasilije Radović, Ilija Radović

Popularni Članci