KAKAV VIKEND ZA KK DUBROVNIK! Seniori na korak do premijer lige, a najmlađi na tronu Hrvatske

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Košarkaški klub Dubrovnik upisao je velike uspjehe ovog vikenda: seniori su svladali Ribolu i došli na korak do ostvarenja cilja - premijer lige, dok je U-9 momčad Dubrovnika prvak Hrvatske u mini košarci!

U prvom susretu finala Prve muške lige, svladali su Ribolu Kaštela rezultatom 86:67 i time poveli 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na dvije pobjede. Drugi susret na rasporedu je u srijedu (17. svibnja) u Kaštel Sućurcu od 19 sati. Tada Dubrovnik nakon 10 godina može ostvariti povrtak u društvo Cibone, Splita, Zadra, Cedevite i ostalih premijerligaških klubova.

Svaka čast igračima. Ovo je njihova pobjeda, bili su sjani od prve sekunde i u obrani i u napadu. Odlična energija, trčanje, govor tijela. Predivno je bilo vidjeti sinergiju igrača na terenu i klupi, svi su dali svoj obol… No, ovo je prvi korak, treba ostati miran, nema euforije. Treba nam još jedna pobjeda da bi ostvarili svoj cilj. Sitne korekcije u obrani i napadu, nakon kojih ćemo krenuti u Kaštela i odigrati čvrstu i energičnu utakmicu, i nadam se, završiti seriju” – ističe trener Dubrovnika Ivan Perinčić.

Prekrasan vikend kluba u Čakovcu su zaključili su i oni najmlađi: U-9 momčad KK Dubrovnika prvak je Hrvatske u mini košarci. Mladići su u polufinalu najprije svladali KK Pazin rezultatom 23:10, da bi u finalu bili uvjerljivi protiv Novog Zagreba (35:9). Slavili su i u sve četiri utakmice skupine (protiv Osijeka, Rovinja, Radosti iz Međimurja i KK Vuičić).

Uspjeh za povijest. Prvi put nastupamo u ovoj kategoriji i odmah zlato. Nakon što smo bili prvaci regije jug, nismo znali što nas očekuje na završnom turniru. Potajno smo se nadali kako možemo napraviti neki rezultat. I eto nas, prvaci Hrvatske…Ovo je putovanje za njih, ali i za nas, bilo ogromno iskustvo. Ovaj rezultat dolazi zbog rada po svim školama i zbog naše školske lige, koja je zaživjela prošle godine. Drago nam je da imamo i najboljeg strijelca i MVP-a i dva člana najbolje petorke, no, za nas su svi najbolji, jer su se dobro ponašali i imali svoju ulogu u košarkaškoj festi na sjeveru Hrvatske” – zaključuju treneri Maro Lučić i Luko Bijelić.

Osim što se seniori u tjednu pred nama bore za premijer ligu, KK Dubrovnik će biti domaćin i završnice Kupa regija za kadete. Final four na rasporedu je sljedeći vikend (20. i 21. svibnja) u Gospinom polju, a sudjeluje i kadetska momčad Dubrovnika. Prilika za još jedno slavlje dubrovačke košarke!

Popularni Članci