KAKAV ŠOK NA SVJETSKOM PRVENSTVU Argentina poražena od Saudijske Arabije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Treći dan Svjetskog prvenstva donio je i najveći šok dosadašnjeg dijela turnira. U prvom kolu skupine C Saudijska Arabija je senzacionalnim preokretom s 2:1 srušila favoriziranu Argentinu. Gauchosi su dominirali prvim dijelom kada ih je u vodstvo iz penala doveo Messi. 

Saudijci su ekspresno preokrenuli golovima Alshehrija i Aldawsarija u 48. i 53. minuti. Do svog prvog gola Saudijci nisu nijednom zapucali prema argentinskom golu. U ovoj skupini nalaze se još Meksiko i Poljska. 

Tri poništena gola

Argentina se na početku nametnula kao dominantan suparnika na terenu. Leo Messi bio je blizu gola već nakon dvije nepune minute igre. Nakon jednog odbijanca u kaznenom prostoru silovito je lijevom nogom gađao donji kut, ali Saudijce je sjajnom intervencijom spasio golman Alowais, piše Index. 

Ipak, u 10. minuti bio je nemoćan. Izvodio se prekid, a saudijski branič je hrvačkim zahvatom srušio Leandra Paredesa na tlo. Vinčić je dosudio penal, a Messi plasiranim udarcem poslao Alowaisa u krivu stranu. 

Nakon toga uslijedio je festival poništenih golova. Argentinska obrambena i vezna linija svoje je napadače konstantno tjerala na trk sjajnim dubinskim loptama iza leđa protivničke obrane. Prvo je poništen gol Messiju, pa Lautaru, a potom i Di Mariji.

Naročito se može žaliti za Di Marijinim golom, jer je igrač Juventusa zatresao mrežu nakon što je sjajnim "step-overom" tj. propuštanjem lopte golmana Alowaisa poslao u prazno. Do kraja poluvremena Saudijci su ostali bez kapetana Alfaraja koji se ozlijedio.

Šok u drugom dijelu

Cijelo prvo poluvrijeme Saudijci nisu uputili jedan jedini udarac prema Emilijanu Martinezu, a na početku drugog uslijedio je šok koji se ničime nije dao naslutiti. Najprije je Alshehri u 48. minuti u trku pokupio jednu loptu, probio Romera i iskosa sjajnim udarcem matirao Martineza.

Argentinci se nisu oporavili, a u 53. minuti već su gubili. Prvi pokušaj Saudijaca otišao je u blok, a u ponovljenom napadu lopta je došla do njihove desetke Aldawsarija. On je prekrasnim driblingom izvrtio pola argentinske obrane i poentirao lijepim udarcem desnom nogom s lijeve strane. 

Scaloni je uveo Alvereza, Fernandeza i Lisandra Martineza, a Argentinci su jurnuli naprijed. U 64. minuti Alowais je briljantno obranio udarac Lautara koji se putem do mreže dodatno odbio od Tagliafica.

Do kraja susreta Argentina je pokušavala najviše preko Di Marije, ali Saudijci su se uspješno obranili. Na samom kraju utakmice bek Alshahrani je dobio stravičan udarac koljenom od vlasitog golmana nakon čega je iznesen na nosilima. 

Popularni Članci