'

JUTRO NAKON SLAVLJA Evo što o finalu Divlje lige kažu Sinkovići, najstariji sudionik finala i najbolji igrač i strijelac

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
FUN H2O iz Mlina pobjednik je 39. Divlje lige, nakon što su jučer u Portu pobijedili Porporelu rezultatom 7:5. Treće mjesto osvojili su Kokoti protiv Plaže Bellevue. Odigran je i revijalni susret s predstavnicima grada i županije, protiv Dubrovačkih ljetnih igara, a zaigrala su i zlatna braća Sinković. 

„Trenirao sam vaterpolo od drugog do četvrtog osnovne, nisam od tada igrao, ali bilo mi je baš super zanimljivo” – rekao je Martin Sinković nakon što je jučerašnji program završio. Njegov brat, Valent, u revijalnom susretu zaigrao je vaterpolo prvi put u životu. „Kad plivaš izmjenu, napad – obrana, plivaš, ništa oko sebe ne vidiš. Naporan, ali super sport stvarno”.

Goran Mratinović/DD

„Ne možeš ni zamisliti da može biti tako dobra atmosfera. Stvarno nešto posebno. Drago mi je da su nas pozvali” – istaknuo je Valent, dok je na sličnom tragu i Martin: „Nevjerojatno koliko dobra fešta, navijanja, koliko baklji, dimna zavjesa. Stvarno bi mi bilo žao da sam propustio ovo”.

„Mislim da je najvažnije da je momčad pobijedila. Do sada smo dva puta osvajali. Cilj je ostvaren, a sve ostalo je šlag na tortu. Odigrali smo vrhunski turnir, dizali se iz utakmice u utakmicu, svi su pridonijeli. Znali smo da će biti teška utakmica. Imali smo plan, držali ga se. Nosimo pehar preko Dupca. Mislim da je ovo bio jedan sudar navijača, ali sve je bilo fair play. Mislim da se ovo nije nikada dogodilo u finalu” – rekao je Mato Miloslavić, najbolji strijelac (uz Luku Kirigina iz Bellevuea) i najbolji igrač turnira.

Goran Mratinović/DD

„U mojim godinama ovo sve laska, ali vjerujte mi, osjećam se kao da imam njihove godine. Što se tiče utakmice, bilo je 50:50, ušli su bolje u utakmicu, a na kraju i zasluženo pobijedili. Po mom mišljenju, a bio sam na puno finala, mislim da se ovakav spektakl navijača neće nikada ponoviti. Akobogda, ja sam dogodine opet tu” – riječi su najstarijeg sudionika finala, člana Porporele, Nikole Nikića.

Goran Mratinović/DD

Popularni Članci