JEŽA SU GUTALI! Jugaši porazili Zvezdu u Beogradu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: VK Jug
Važna i teško izvojevana pobjeda VK Jug CO u 11. kolu TRVL nad Crvenom Zvezdom od 16:13 osigurana je maksimalan učinak i prijenos svih bodova u drugi krug natjecanja.

Iako bez bolesnog Nikole Janovića jugaši su u Beogradu došli do pobjede koja može biti ključna za dizanje samopouzdanja uoči nastavka sezone i važnih utakmica koje su pred nama. Raritet ove utakmice je 29 golova, a posebno veseli napadački učinak jugaša. Dati 16 golova u gostima zaslužuje pohvalu, baš kao i činjenica da je Aaron Younger postigao pet golova.

Vaterpolisti Juga su utakmicu otvorili vodstvom od 5:1 u prvoj četvrtini (strijelci Ante Visković i Andro Bušlje po dva pogotka, Aaron Younger – jedan), ali je onda došlo do velikog preokreta. U drugoj četvrtini prednost se istopila na 8:7, tako da se u treću dionicu ušlo s neizvjesnim rezultatom (strijelci za Jug Bušlje, Nicolas Constantin Bicari i Miho Bošković). Štoviše, Zvezda je poravnala na 8:8, ali je Jug potom ponovo poveo…

Kod rezultata 11:9 za Jug, a 41 sekundu prije kraja treće četvrtine suci Dragan Štampalija i Ivan Raković su svirali brutality Marku Macanu. Crvena Zvezda je realizirala peterac i imala pune četiri minute igrača više. No, Ante Visković je zabio s igračem manje i uveo nas u posljednju dionicu rezultatom 12:10 za Jug.

U razdoblju igre s igračem manje Zvezda je zabila samo jedan gol, a odmah po isteku kazne od 4 minute ponovno je Visković dao gol za 13:11, a Nicolas Constantin Bicari povećao vodstvo Juga na 14:11. Do kraja utakmice bilježimo još po dva gola sa svake strane uz podatak da je za Jug zadnja dva gola postigao Aaron Younger.

Jug.hr

Popularni Članci