JAKOBUŠIĆEV 45. ROĐENDAN Ovo su neke od njegovih upečatljivijih izjava

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Hajdukov predsjednik Lukša Jakobušić danas slavi 45. rođendan. Tom prigodom Dalmatinski portal izdvojio je neke njegove upečatljive izjave zabilježene upravo na Dalmatinskom portalu, a zanimljivo ih je opet spomenuti:

- Nisu krivi ni igrači ni trener ako primimo gol u 96. minuti, kriva je isključivo organizacija. Prema tome, mi imamo najveću težinu i sukladno tome smo preuzeli odgovornost. Svi scenariji su jutros bili u igri, najmanji problem je bio otići, neki bi se i spasili, ali sad smo iskomunicirali vrlo jasno - želimo trofeje i kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako taj cilj ne ostvarimo, mi više ovdje nećemo biti. Ono što sigurno nećemo dozvoliti je nepoštovanje... Svaku nedjelju su nama izbori, ako na Sjeveru bude krpa, mi odmah u ponedjeljak odlazimo (19. srpnja 2019. nako ispadanja iz Europe, tada je bio dopredsjednik), piše Dalmatinski portal.

- Karakterno ja možda nisam za Hajduk. Kao prvi čovjek kluba mislim da bih nakon sedam dana 'poginuo' jer sam stalno na granici (5. studenoga 2019., nakon odlaska iz Hajduka, gdje je bio dopredsjednik)

- Kod Jaira se vidjelo koliko je loše kad NO upravlja. Za nas svih, za Hajduk je najbolje da nitko ne zna da postoji NO. Njihova funkcija je da nadziru, ne da upravljaju, te da biraju i mijenjaju predsjednika. To je moć koja nije mala...

- Ono što se trenutno događa, ne poštuju nas. Rugaju nam se. Čak bih rekao nekad i s pravom. Možda i mi nekad damo povoda. Onda dođe nova faza koja je najgora, a to je da te žale. Čini mi se da smo u toj fazi. Imam osjećaj da bi nam cijela Hrvatska najradije dala trofej, samo da prestanemo kmečati...

- Sada sam došao jer želim moćan Hajduk. Da mu vratimo dignitet. Moj Hajduk kojeg ja vidim, nije ili jesmo ili nismo. Svi jesmo. Potrebno nam je jedinstvo. 

- Imamo para do 12. mjeseca. Nadam se da ću klub ostaviti u puno boljem stanju nego što sam ga zatekao. Tu sam, sve znam. Znam put (30. listopada 2020., dio govora nakon inauguracije na mjesto Hajdukova predsjednika)

- Sreća da nije bilo prijenosa. Mislio sam da ću imati malo više vremena. Kad započnete na teži način, na kraju sve bude dobro (31. listopada 2020., nakon poraza od Istre u Puli)

- Nemamo se što naslikavati kada smo tu gdje jesmo. Volio bih da svi oni koji vješaju Hajdukov kalendar u uredu, garaži, stanu, da su ljuti na nas. Ta ljutnja pokreće, ona je emocija. Gore od ljutnje je samo ravnodušnost. Neka ta ljutnja bude pokretačka energija... Peti smo i nećemo se slikavati.

- Neću govoriti o jednom trofeju. Nije cilj samo osvojiti trofej. To ćemo napraviti, cilj je ponoviti. U kojem god natjecanju sudjelujemo cilj se boriti za prvaka. Mnogi čekaju da me smijene, a onda čekaju da se umorim. Sigurno čekaju. Osjetim to. (Iz intervjua 30. studenoga 2020.)

- Hajdukov put su većinom domaći igrači i stranci koje ne morate guglati da vidite gdje su igrali! (15. prosinca 2020.)

- Umijeće balansiranja je ključ, dovesti igrače na ključnim pozicijama. Kao što je to dolazak Lovre Kalinića. Ako nekad ne razumijete što radimo onda je to dobro. Ako je svima sve jasno onda to ne valja... Problem je što 93% ljudi u klubu nije ništa osvojilo. Moje je da to probudim (23. prosinca 2020. godine)

- Razgovarao sam s Caktašem preko praznika. Pitanje je jednostavno, a odgovor složen. Čitam po medijima da pare nisu problem. Nismo se takli para. On bi htio vidjeti moju viziju i misiju. Uz dužno štovanje, on je ipak samo igrač. On je može čitati na skupštini. (4. siječnja 2021.)

- Uvijek je bolje postaviti puno veći cilj i ne ostvariti ga, nego manji i ostvariti ga. Cilj je ući u skupine Konferencijske lige. Kada govorimo o motivaciji grupne faze, onda to nije novac. Želimo šest utakmica u Splitu. Kada je tako rade restorani, kafići, cestarina se troši, a bez uvrede i onima koji skupljaju boce je bolje. Na tom putu nam treba jedinstvo. To je ključno (28. svibnja 2021.)

"Dodajmo još da Hajdukov predsjednik ima takvo razmišljanje da mora istupati u prvi plan kada ide loše. Zato i jest najčešće bio u medijima dok su 'bijeli' bili peti, a kasnije sve manje. Jakobušićevi potezi su probudili nadu Hajdukova navijačkog puka da će ovo napokon godina za pamćenje. Prvi je bio dovođenje Marka Livaje, a zadnji ovaj transfer Filipa Krovinovića, na koji nitko nije mogao ostati ravnodušan.

Hajdukovom predsjedniku želimo sve najbolje za 45. rođendan, puno zdravlja i da ga na isti dan sljedeće godine zovemo 'trofejnim predsjednikom'. Sretno!" - piše Dalmatinski portal.

Popularni Članci