IZVUČENI PAROVI LIGE PRVAKA Mandžukić na Modrića, Mourinho se vraća u Madrid

Autor: Nikša Klečak Autori fotografija: Index FM
Održan je polufinalni ždrijeb Lige prvaka! Kao što je već svima poznato, Real Madrid, Bayern, Atletico Madrid i Chelsea plasirali su se među četiri najbolje ekipe Europe te će kroz dvije utakmice tražiti put prema finalu koje se igra 24. svibnja u Lisabonu.

Prvi polufinalni par: Real Madrid : - Bayern Munich

Drugi polufinalni par: Atletico Madrid : Chelsea FC

A kakvi nas tek parovi čekaju u polufinalu. Kako god okrenete, sigurno nas očekuje veliki spektakl. Primjerice, postoji velika mogućnost da u polufinalu gledamo okršaj između Reala i Bayerna, odnosno Luke Modrića i Marija Mandžukića. Ako kuglice tako odluče, mogli bismo gledati i veliki trenerski okršaj između Josea Mourinha i Pepa Guardiole, čije rivalstvo traje godinama. Sve u svemu, uskoro ćemo doznati parove, a tekstualni prijenos ždrijeba, reakcije i komentare pratite na Indexu.

Tijek ždrijeba:

12:00 Počeo je ždrijeb u Nyonu. Prvo ćemo saznati parove polufinala Europa lige. Podsjećamo, Ivan Rakitić sa svojom Sevillom čeka protivnika s kojim će igrati za finale turnira.

Uoči ždrijeba:

11:58 Prije nekoliko minuta UEFA je objavila priopćenje koje će sasvim sigurno razveseliti Diega Simeonea. Naime, UEFA ne odobrava sporan stavak u ugovoru između Chelseaja i madridskog Atletica u kojem stoji da ako se ta dva kluba susretnu u nekom natjecanju, uprava Atletica mora isplatiti 3 milijuna eura, ako žele da Chelseajev vratar na posudbi u Madridu, Thibaut Courtois, nastupi u toj utakmici.

11:55 "Naš cilj je odavno poznat - finale! Učinit ćemo što god treba da to postignemo!", rekao je Sergio Ramos.

11:40 "Naravno, mi ne možemo odabrati protivnika. Ova tri kluba koja su s nama u polufinalu zbilja su snažna, ali bez obzira nadam se da ćemo igrati kao do sada", rekao je kapetan Atletica, Gabi.

11:15 U ime branitelja naslova, Arjen Robben dao je svoje mišljenje o ždrijebu: 

"Radujemo se svakom novom izazovu. Naš protivnik u polufinalu sigurno će biti vrlo jak. Atletico je izbacio Barcelonu, Real je super jaka momčad, a protiv Chelseaja je uvijek zanimljivo", rekao je Nizozemac.

11:10 Iker Casillas ne razmišlja previše o budućem protivniku.

"Znamo, bit će teško, ali mi smo Real Madrid i mi se ne bojimo nikoga", poručio je kapetan kraljevskog kluba.

11:00 Jose Mourinho nema želja po pitanju ždrijeba. 

"Nama je svejedno, jer nas kako god okrenete čeka snažan protivnik u polufinalu. Opet, nama je svejedno s kim ćemo igrati, jer mi smo u dobroj formi i siguran sam da će moji igrači uživati u te dvije utakmice", rekao je Mou.

10:00 Osim madridskih ekipa, gledat ćemo i jednu englesku te jednu njemačku ekipu. Bayern je na dobrom putu da postane prvi klub u povijesti Lige prvaka koji je uspio obraniti naslov. Momčad Pepa Guardiole izborila je svoje mjesto među četiri najbolje ekipe nakon što je u osmini finala i četvrtfinalu pobijedila dva engleska kluba - Arsenal i Manchester United.

Topnici su u prvoj utakmici u Londonu izgubili s 2:0, a u uzvratu na Allianz Areni odigrali su 1:1. Bavarci su zatim ponovno morali na Otok, ali ovaj put u Manchester gdje ih je čekao David Moyes sa svojom razbijenom vojskom. Ipak, United je pružio čvrst otpor pa je prva utakmica završila bez pobjednika 1:1. Mandžo je u prvoj bio asistent za izjednačenje, a u uzvratu uspio je zabiti gol kojim je započeo preokret. Ovo znači da Bayern zna kako igrati s Englezima, samo što je Chelsea posebna priča. Kao prvo, Bluesi su prije dvije godine šokirali München kada su Bayernu na njihovom terenu u šokantnoj završnici osvojili Ligu prvaka, a tu je i Jose Mourinho kojem je ovo peto uzastopno polufinale Lige prvaka. Mou bi svakako napokon htio vidjeti finale, samo što postoji mogućnost da mu na tom putu dođe njegova bivša momčad Real ili, pak, stari (ne)prijatelj Pep Guardiola.

09:30 Podsjetimo se, Real je do polufinala stigao preko Nijemaca. Kraljevi su prvo u osmini finala pregazili Schalke, a zatim su u četvrtfinalu, uz dosta poteškoća, svladali i Borussiju Dortmund. Prva utakmica završila je s uvjerljivih 3:0 za Real, ali Modrić i ekipa izgubili su u uzvratu s 2:0.

Najugodnije iznenađenje ove sezone kako u Primeri pa tako i u Ligi prvaka, Atletico Madrid, na putu do polufinala izbacio je Milan i velikog rivala u španjolskom prvenstvu, Barcelonu. Momčad Diega Simeonea remizirala je na Camp Nou 1:1, a zatim je Katalonce u uzvratu slomila s minimalnih 1:0.

MADRID DOBIO NOVOG KRALJA Viva Diego Simeone!

09:00 - Prije nego što počnemo, valja podsjetiti da je danas i ždrijeb polufinala Europa lige. Tamo Ivan Rakitić sa svojom Sevillom čeka protivnika s kojim će se boriti za finale, a potencijalni kandidati su Juventus, Benfica i Valencia.

Popularni Članci