IZ STK MARINKOLOR LIBERTAS OSUDILI VRIJEĐANJE: 'Ispričavamo se zbog navoda trenera suradnika i objava pojedinaca'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
Uprava stolnoteniskog kluba Marinkolor Libertas uputila je reakciju na napis Jutarnjeg.hr koji je prenesen na Dubrovačkom dnevniku. 

U reakciji navode kako osuđuju uvrede na račun hrvatskog stolnotenisača kineskog podrijetla Tana Ruiwua koji je na društvenim mrežama proglašen 'koronašem', kao i riječi trenera suradnika STK Libertas Marinkolor Marka Habijanca. 

"Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor najžešće osuđuje svaki neprimjeren komentar i javnu objavu na račun igrača STK StaRR Tan Ruiwua u kojem ga se povezuje s korona virusom.

Jednako tako, želimo istaknuti kako objave na društvenim mrežama nisu stav našeg kluba, niti naših navijača, već pojedinaca. U potpunosti se ograđujemo od takvih navoda i objava te se, još jednom ispričavamo. Utakmica, odigrana u Dubrovniku, 15. veljače 2020., s početkom u 17 sati, prema navodima suca meča koji je došao iz Splita, ali i predsjednika STK StaRR Ronalda Ređepa, protekla je bez ikakvih incidenata, a cijeli meč prošao je bez ikakvih negativnih konotacija, što je vidljivo iz službenog zapisnika s meča. STK StaRR na meč nije imao nikakvih primjedbi, a zapisnik dostavljamo u privitku," stoji u reakciji kluba. 

Nadalje, navode kako naslov Jutarnjeg ne odgovara realnoj situaciji. 

"Naslov sugerira kako su naši navijači na utakmici vrijeđali igrača StaRR-a, što nije točno. Navodi koje, ponavljamo, oštro osuđujemo, napisalo je nekoliko pojedinaca, a konkretni koji je naveden u naslovu, napisao je gospodin iz Zagreba koji nije član našeg kluba. Drugi navodi, koje je napisao trener-suradnik kluba Marko Habijanec također su za svaku osudu. Klub se za njih ispričava, a ispričao se i gospodin Habijanec.

Jednako tako, u priopćenju za koje je navedeno kako je poslano iz STK StaRR stoji kako 'kad je dubrovački klub shvatio da će izgubiti, osvanule su neprimjerene riječi'. STK Libertas Marinkolor od početka je ušao u meč svjesno. Od početka sezone najavljivali smo kako je StaRR jača momčad što je vidljivo i iz dosadašnjih medijskih istupa naših igrača i čelnika kluba. Još jednom ponavljamo, sve napisano za svaku je osudu te ni u kojem slučaju nije stav kluba. 

Jednako tako, navedeno je kako je na susretu u Varaždinu predsjednik STK Libertas Marinkolora Marinko Matulović zbog neprimjerenog ponašanja ispraćen od osoba iz osiguranja. Ovakav navod u potpunosti je suprotan s istinom. O navedenom događaju postoji službeni zapisnik, kao i očitovanje voditelja HEP Superlige koje je dostupno u Hrvatskom stolnoteniskom savezu. Iz očitovanja je razvidno kako je domaćin, STK StaRR, potpuno neprimjereno reagirao prema potpredsjedniku Stolnoteniskog saveza i predsjedniku STK Libertas Marinkolor Marinku Matuloviću.

Jednako tako, želimo istaknuti kako je predsjednik STK StaRR Ronald Ređep u objavama na društvenim mrežama, neposredno nakon meča isticao svoje zadovoljstvo organizacijom i kvalitetom susreta, što prilažemo u privitku. Jednako tako, za Dubrovačku televiziju, u izjavi je isto i ponovio. Za televiziju je kazao: 'Čestitam ekipi Dubrovnika. Uvijek je dobro da imamo takve mečeve. Premalo je takvih mečeva u Hrvatskoj i to je ono što donosi publiku u dvoranu.' Poveznicu na prilog Dubrovačke televizije šaljemo, također, u privitku," stoji u priopćenju. 

"Još jednom oštro osuđujemo svaku vrstu vrijeđanja usmjerenu prema bilo kojoj osobi. Od navoda na društvenim mrežama usmjerenima prema gospodinu Tanu Ruiwu klub i uprava se ograđuju te se iskreno ispričavamo," navode u priopćenju koje potpisuje Uprava STK Libertas Marinkolor. 

Popularni Članci