Ivaniševićev emotivni govor nakon što je primljen u Kuću slavnih: Mala smo zemlja velikog srca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Goran Ivanišević primljen je u tenisku Kuću slavnih u Newportu na Rhode Islandu.

Legendarni hrvatski tenisač u Kuću slavnih je ušao kao dio Klase 2020., s umirovljenom španjolskom tenisačicom Conchitom Martinez. Trebao je biti uvršten još prošle godine, no pandemija koronavirusa sve je prolongirala. Ivanišević se u emotivnom govoru zahvalio mnogima, a posebno je dirljivo istaknuo svoj grad i zemlju. 

"Zahvalio bih se mome rodnom gradu Splitu. Gradu koji je dao toliko čudesnih ljudi, čudesnih sportaša. Gradu koji mi je dao najljepše i najsigurnije djetinjstvo, zbog kojega sam postao tenisač kakav sam danas ili kakav sam bio nekad. Sve iz toga grada ponio sam u karijeru i postao čovjek kakav sam danas," kazao je, piše Index

"I mojoj zemlji. Znate da smo mala zemlja s velikim srcem. Nikad ne prestajemo vjerovati. Imao sam puno uspona i padova i nikad nisam prestao vjerovati. Tako da prvi put u životu mogu reći da sam ponosan na sebe. I za tri Gorana, pet Gorana, za svakog Gorana ovog svijeta: vi ste me, momci, učinili ponosnim. Učinili smo to na drugačiji, teži način, ali učinili smo to na svoj način. No, samo ja ulazim u Kuću slavnih. Tako da, dečki, možete me posjetiti, ali ja sam unutra. Ja sam to zaslužio", još jednom se nasmijao za kraj pa zaključio:

"Hvala vam puno. Ovo je kraj. San se ostvario", završio je uz pljesak teniskih legendi.

Popularni Članci