I DALJE NA INTENZIVNOJ Emir Spahić se oporavlja, očekuje ga operacija?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Klečak
Nekadašnji kapetan bh. nogometne reprezentacije Emir Spahić (39) oporavlja se u Kliničkom centru Sveučilišta u Sarajevu, nakon teške prometne nesreće kod Gacka koja se dogodila 30. kolovoza. 

- Emir je stabilan, sve ide svojim tokom, od višestrukog prijeloma rebara do karlice. Tu je bitan faktor vrijeme. Bit će on dobro, samo je pitanje vremena. Njegov organizam je trenutno u procesu oporavka - doznaje "Dnevni avaz" u KCUS-u.

Kad se Spahićev organizam još malo oporavi, liječnički tim će donijeti odluku o nastavku liječenja. Podsjetimo, Emirov bubreg ne funkcionira zbog tromboze, odnosno tromba koji se nalazi u bubrežnoj veni. 

Liječnički tim trombozu razbija injekcijama, jer zbog povrede pluća još nije moguća operacija, inače bi taj tromb bio izvađen operativnim zahvatom.

- Postoji mogućnost da se tromb istopi injekcijama - objašnjava sugovornik, te dodaje:

- Ako bubreg ne profunkcionira u nekom normalnom roku, onda će morati biti obavljena operacija. A pitanja je koliko on i sada radi, odnosno jesu li i koliko terapije dale rezultat. Trenutno, zbog stanja njegovog organizma, nije moguće raditi testiranje u kojim postocima ili je li uopće funkcionira taj bubreg.

Intenzivna njega

Ako bubreg obavlja manje od deset posto svojih funkcija, onda se on vadi, jer u tom slučaju luči neželjene supstance. 

- Emir je i dalje na intenzivnoj njezi, tako da mu pristup imaju samo roditelji - kaže izvor s KCUS-a.

Popularni Članci