'

OLIMPIJSKE IGRE SU TU! Hrvatski vaterpolisti izborili Pariz i četvrtfinale SP-a, gdje nas sada čeka "ljuti" derbi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: HVS/Andrea Masini/DBM
Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Kinu u doigravanju za četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi. Završilo je uvjerljivih 22:4.

Izabranici Ivice Tucka imaju dvostrukog razloga za slavlje nakon ove pobjede. Izboreno je četvrtfinale Svjetskog prvenstva, u kojem će Hrvatska igrati protiv Srbije u utorak. A drugo, ono najvažnije, hrvatski vaterpolisti su plasmanom u najboljih osam izborili plasman na Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta. Osmi put u povijesti hrvatska muška reprezentacija na Olimpijskim igrama. 

Time je skunut jedan teret s leđa hrvatskih vaterpolista uoči teškog četvrtfinalnog susreta protiv Srbije, koja je u skupini s Crnom Gorom, SAD-om i Japanom, uzela prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale. Još se čeka potvrda termina utakmice u utorak. 

Što se tiče utakmice protiv Kine, nije bilo većih problema, pa smo gledali sličnu utakmicu kao protiv Južnoafričke Republike u petak. Stvari su bile riješene već u prvoj četvrtini. Po četvrtfinama je završilo 5:2, 5:1, 6:1, 6:0. 

Četiri pogotka imao je Konstantin Kharkov, tri Loren Fatović. Devet obrana imao je Marko Bijač. 

Danas se igraju ostali susreti "krnje" osmine finala. Australija i Francuska sastaju se od 14 sati. Crna Gora i Rumunjska igraju od 15:30, a SAD i Italija od 17. 

Popularni Članci