'

HRVATSKA JE PRVAK EUROPE! Mladi vaterpolisti svladali Crnu Goru u finalu, u Dubrovnik stiže šest medalja!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Aniko Kovacs/European Aquatics
Hrvatski vaterpolisti do 19 godina prvaci su Europe, nakon što su u finalu svladali Crnu Goru, tek nakon raspucavanja peteraca. Završilo je 10:8 (1:0, 2:1, 1:3, 3:3, 3:1). 

Momčad izbornika Zorana Bajića, a pomoćnika Igora Računice, imala je 3:0 krajem druge četvrtine, na poluvremenu 3:1. Crna Gora je izjednačila u trećoj dionici, da bi Hrvatska ponovno otišla na dva gola prednosti u četvrtoj dionici. Bilo je 6:4. Potom se još jednom Crnogorci vraćaju u utakmicu, a 1:56 do kraja i u svoje prvo vodstvo (7:6). Ipak, s igračem više i nakon time outa, 39 sekundi prije kraja, na 7:7 odvodi Ivuša Burđelez. Ujedno i konačni rezultat, s kojim se otišlo u raspucavanje peteraca.

U raspucavanju su hrvatski vaterpolisti pogađali besprijekorno, započeli su Pavlić i Burđelez, dok Crnogorcima lopta nije ulazila u gol. Jedna greda, dvije obrane Čubranuića, i eto Hrvatske na tronu. Prvi je to put da su Hrvatsku vaterpolisti do 19 godina došli do zadnjeg skalina, naslova prvaka Europe.  

Hrvatska U19 protiv Crne Gore: (C) Mauro Ivan Čubranić, Mauro Prkoča, Duje Cuzzi, Maro Šušić, Dominik Obuljen, Gabrijel Burburan, Ivuša Burđelez, Šime Žilić, Amr Fajković, Luka Penava, Viktor Tončinić, Vlaho Pavlić, Jakov Čosić. 

U Dubrovnik iz bugarskog Burgasa stiže šest medalja, koje su osvojili Jugaši Vlaho Pavlić, Ivuša Burđelez, Maro Šušić, Ante Jerković, Mauro Prkoča, a s njima i pomoćnik Igor Računica. 

Popularni Članci