'

Hajduk objavio kraj suradnje sa Slobodnom Dalmacijom: "U najtežim trenucima su nezamislivo destabilizirali klub"

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uprava HNK Hajduk odlučila je raskinuti ugovornu suradnju sa Slobodnom Dalmacijom, objavili su iz kluba. 

"Uprava HNK Hajduk odlučila je raskinuti ugovornu suradnju sa Slobodnom Dalmacijom. Odluka prema ugovornim obvezama stupa na snagu 30 dana od objave, točnije 15. listopada.

HNK Hajduk je prema mediju s kojim povezanost vuče korijene u daleku povijest, nastojao i težio u nekoliko navrata korigirati i unaprijediti suradnju. Nažalost, to se nije dogodilo.

Svjesni smo veličine i značenja Slobodne Dalmacije za Split i Dalmaciju, a svjesni smo kako su i danas mnogi novinari zaposleni u ovoj medijskoj kući u samom vrhu hrvatskog novinarstva. Njihova profesionalnost, ljudske kvalitete te privrženost Splitu i Hajduku jedina su svijetla točka današnje Slobodne Dalmacije. Zato ih pozivamo da i dalje svoj posao obavljaju časno i pošteno.

Svjesni smo i da je sloboda izražavanja mišljenja osnovni temelj demokratskog društva. Hajduk kao sportski klub i institucija poštuje novinare koji objektivno i argumentirano kritiziraju i propitkuju poteze Kluba. Poteze na koje često zbog određenih okolnosti nismo pravovremeno reagirali i što transparentnije obavijestili hajdučku javnost, do koje nam je najviše stalo.

Nažalost, u posljednje vrijeme svjedoci smo sve češće težnje za senzacionalizmom, izrugivanjem i omalovažavanjem od strane jednog od najstarijeg splitskog, dalmatinskog i hrvatskog medija.

Već nekoliko godina traje nekorektan odnos prema Hajduku, a posebno se to odnosi na razdoblje od dolaska novinara Pere Smolčića na mjesto urednika sportske rubrike. Novinar Smolčić jasno i vidljivo u svojim tekstovima vodi dugogodišnju iscrpnu bitku po pitanju modela i načina upravljanja Kluba. Njegova težnja je rušiti one koji unutar takvog modela i sustava pokušavaju ostvariti bilo kakav sportski ili financijski uspjeh. Stoga je ova „partnerska“ suradnja došla svom kraju, zahvaljujući nezamislivom destabiliziranju Kluba, i to u najtežim trenucima.

HNK Hajduk će i dalje prema Slobodnoj Dalmaciji imati jednaki tretman kao i prema svim medijima koji prate Klub, ali ćemo u datim okolnostima pravodobno reagirati kako bismo zaštitili ugled i veličinu institucije, koja u ovom trenutku okuplja više od 122.000 članova i gotovo 20.000 pretplatnika", stoji u priopćenju Hajduka. 

Popularni Članci