Velika pobjeda Hajduka na prepunom Poljudu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Čitatelj
Hajduk je pobijedio Vitoriju Guimaraes 3:1 u prvoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige. Golove su za Hajduk zabili Sahiti, Melnjak i Krovinović, a za Portugalce je strijelac bio Miguel. Uzvratna utakmica igra se za tjedan dana u Portugalu.  

Hajduk je od samog početka krenuo agresivno u pritisak protiv neuigranih Portugalaca. Momčadi Valdasa Dambrauskasa nije odmoglo ni više od 30 tisuća navijača na poljudskim tribinama. Marko Livaja igrao je na poziciji centarfora, što nije baš najčešća postavka Hajdukove igre. No bio je iznimno raspoložen, gurao je loptu Portugalcima kroz noge i driblinzima nizao njihove igrače.

Hajduk je imao inicijativu, no šansi je u prvih 45 minuta bilo malo. Do prve prave morali smo čekati kraj prvog dijela, kad je Livaja izbio pred gostujućeg golmana Varelu. Najbolji igrač Hajduka pucao je s ruba kaznenog prostora, no koncentriran je bio Varela, koji je to odbio u korner, piše Index.

Splitska publika salvom zvižduka častila je švedskog suca Mohammeda Al-Hakima. Igrači Vitorije dvaput su igrali rukom u svom kaznenom prostoru, no nijednom švedski sudac nije dosudio kazneni udarac.  

Hajduk je odlično krenuo u drugo poluvrijeme, nanizao nekoliko dobrih prilika, a onda je uslijedio šok. Miguel je pogodio u 61. minuti nakon kontre Vitorije. Pogodio je slabijom, lijevom nogom u rašlje Kalinićevog gola. Tribine Poljuda nakratko su umuknule.

No uslijedio je preokret. Marko Livaja izborio se za prostor za udarac u 67. minuti. S 12 je metara gađao kut Varelinog gola, pogodio je vratnicu, no tu je bio Emir Sahiti i pogodio nečuvanu mrežu, piše Index.

Hajduk: Kalinić, Simić, Elez, Mikanović, Melnjak, Krovinović, Vuković, Grgić, Biuk, Sahiti, Livaja

Vitoria Guimaraes: Varela, Villanueva, Mumin, Miguel, Ogawa, Tiago Silva, Alfa Semedo, Almeida, Da Luz, Lameiras, Andre Silva

Popularni Članci