GRCI GRADE MOMČAD ZA LIGU PRVAKA Sjajni Dubrovčanin potpisao za Olympiakos

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: AČ/PortalOko
Marko Bijač, hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih vaterpolskih golmana svijeta, potpisao je ugovor s grčkim Olympiakosom.

Tu je vijest objavio klub iz Pireja na svojim službenim stranicama. Bijač je prije nekoliko dana osvojio naslov prvaka Europe s Pro Reccom, a sa slavnim grčkim klubom je potpisao ugovor na dvije godine, piše Index.

"Jako sam sretan i ponosan što sam došao u Olympiakos, klub koji ima tako bogatu povijest. Nadam se da ću pomoći timu da postigne najviše ciljeve kako u Grčkoj tako i u Europi. Jedva čekam da zaigram pred najboljim navijačima na svijetu! Vidimo se uskoro", rekao je Bijač za službenu internetsku stranicu Olympiakosa.

Bijač je počeo igrati vaterpolo u dubrovačkom Jugu. Bio je dio Jugove seniorske momčadi pet sezona (2012./13. - 2017./18.) i bio je Jugov kapetan (2015.-2018.). 2018. godine prešao je u Pro Recco.

Olympiakos, koji je doživio debakl na završnom turniru Lige prvaka u Beogradu, odlučio je izgraditi snažnu momčad, koja će biti dovoljno jaka za napasti na vrh Europe. Bijač je nakon Filipa Filipovića, Andra Bušlje, Đure Radovića i Ioannisa Fountoulisa peto pojačanje.

Osim Fountoulisa, još jedan Grk vjerojatno će se vratiti u Olympiakos. Christodoulos Kolomvos, koji je igrao za tursku Enku između 2017. i 2021. godine.

Popularni Članci