GOŠK DUBROVNIK SLAVI STOTI ROĐENDAN Klub je pripremio izložbu, akademiju, a doći će i mlada reprezentacija!

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: dd
Nogometni klub GOŠK Dubrovnik 1919. slavi stotinu godina postojanja. Podrazumijeva to i proslavu, čiji je program predstavljen na konferenciji za novinare, na kojoj je bilo riječi i o kvalifikacijskom malonogometnom turniru koji će se održati u Dubrovniku te o radovima na na nogometnom igralištu u Gospinom polju.

Program su predstavili Ile Topuzović u ime Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., koji je ujedno i član Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza zadužen za mali nogomet te predsjednik Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko-neretvanske županije Blaž Pezo.

- Klub će proslavu početi otvaranjem izložbe fotografija. Izložba će biti otvorena u nedjelju, u 12 sati, u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Izložba će biti otvorena 28 dana. Nadalje, održat ćemo svečanu akademiju, i to u Kazalištu Marina Držića, u utorak, s početkom u 11 sati. Tamo ćemo dodijeliti priznanja najzaslužnijima u klupskoj povijesti. - rekao je Topuzović, koji je najavio da bi se 20. studenoga trebala odigrati utakmica GOŠK Dubrovnika i Hrvatske U20 reprezentacije u Dubrovniku, ali i da klub priprema monografiju koja će izaći za vrijeme svetoga Vlaha.

Topuzović je dodao da je još ranije održana i večera veterana ovog kluba "na kojoj su riješene neke razmirice"

Blaž Pezo je govorio o obnavljanju igrališta.

- Proteklih mjesec i pol se intenzivno radi na obnavljanju terena. Bit će tu umjetna trava kakvu ima Young Boys iz Berna ili Standard iz Liegea. Radovi će završiti u studenome, a podrazumijevaju još i skidanje stare i postavljanje nove opreme. Puno se pričalo o stadionu, nikako da ga dočekamo, ovo je ono što sad možemo napraviti. - rekao je Pezo.

Nakon što se obnovi teren, ići će se u skidanje starih kontejnera te postavljanje novih koji će sadržati četiri velike svlačionice, kao i svlačionice za sutkinje i suce te dvoranu za sastanke. I ti radovi trebali bi završiti u studenome. U prosincu bi trebala započeti obnova tribina, odnosno postavljanje sjedalice i natkrivanje dijela tribina. Radovi bi trebali biti gotovi na proljeće 2020. godine.

A jedno atraktivno malonogometno događanje održat će se u Dubrovniku idućeg tjedna. Radi se o kvalifikacijskom turniru za odlazak na Europsko prvenstvo. Turnir će početi u srijedu kad Hrvatska igra protiv BiH. U četvrtak će protivnik hrvatskoj biti Švedska, a u subotu Rusija.

- Kroz lobiranje smo dobili mogućnost domaćinstva. Žalost nas činjenica da najbolji strijelac Hrvatske Dario Marinović, naš Dubrovčanin, neće moći nastupiti. Ali, siguran sam da rezultat neće izostati. BiH je solidna ekipa koja nas dobro poznaje, Švedska je tu autsajder, a Rusija zajedno s nama favorit grupe. Smatrat ću neuspjehom ako se ne plasiramo na Europsko prvenstvo. - zaključio je Ile Topuzović.

Popularni Članci