Filip Krovinović stigao na Poljud i potpisao za 'Bijele'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hajduk
Ovaj 25-godišnji veznjak dolazi iz Benfice, a Hajduk će mu biti šesti različiti klub u karijeri nakon Zagreba, Rio Avea, Benfice, WBA-a, te Nottingham Forresta.

"S posebnim zadovoljstvom možemo potvrditi da su HNK Hajduk i S.L. Benfica postigli dogovor o transferu Filipa Krovinovića koji je danas na Poljudu potpisao ugovor s Bijelima do ljeta 2024. godine! Filip je danas prošao liječničke testove i odmah će se priključiti treninzima prve momčadi. Izabrao je dres s brojem 23.", objavio je HNK Hajduk.

Krovinović je rođen je 29. kolovoza 1995. godine u Zagrebu gdje je i započeo svoju nogometnu karijeru. Kao senior je odigrao 78 utakmica za NK Zagreb odakle je 2015. godine napravio transfer u portugalski Rio Ave. Tamo je proveo dvije sezone nakon čega je potpisao petogodišnji ugovor s Benficom s kojom je u svojoj drugoj sezoni osvojio naslov prvaka Portugala. 

Potom je dvije sezone bio na posudbi u West Bromwich Albionu za kojeg je odigrao ukupno 55 službenih utakmica. Posljednju sezonu proveo je na posudbi u Nottingham Forestu za koji je odigrao ukupno 19 službenih utakmica.   

- Filip je igrač koji će uskoro napuniti 26 godina, stekao je veliko nogometno iskustvo igrajući na višim razinama, od portugalske prve lige s Benficom i Rio Aveom do Championshipa i engleske Premier lige. Radi se o polivalentnom veznom igraču koji može podjednako kvalitetno igrati na gotovo svim pozicijama u veznoj liniji, kao i u različitim sustavima igre, što nam je bio prioritet u izboru igrača. Prema karakteristikama koje posjeduje, kompatibilan je stilu i modelu igre kojeg želimo izgraditi te svojim visokim kvalitetama može stvarati razliku i sigurno će donijeti dodatnu kvalitetu u našoj igri te će predstavljati znatno pojačanje za našu momčad - istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius. 

Popularni Članci