Ekipa Libertas iz Župe dubrovačke izborila regionalno finale malonogometnog turnira

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Najveći malonogometni turnir u Europi Coca-Cola Cup, nakon odigranih kvalifikacijskih turnira, započeo je s velikim županijskim finalima. Najbolje mlade nogometne ekipe na županijskim završnicama idu u velika regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se početkom kolovoza održati u Splitu.

U Dubrovniku, u napetim utakmicama ekipa Libertas iz Župe Dubrovačke svladala je ekipu Konavljanin iz Konavala s 2:0, na terenima i time se plasirala na veliko regionalno finale Coca-Cola Cupa gdje će početkom lipnja u Splitu braniti boje svoje županije. Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2005. godište i mlađi te 2007. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2007. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine nastavljena je i velika edukativna kampanja 'Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već desetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 140 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha.

Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.

Popularni Članci