'

Marija Rozić s hrvatskom reprezentacijom osvojila deveto mjesto na Svjetskom U17 prvenstvu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Hrvatske košarkašice do 17 godina osvojile su deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. 

Hrvatske košarkašice do 17 godina bile su u teškoj skupini s SAD-om, Australijom i Portorikom. Najprije su upisale pobjedu protiv Portorikanki (77-65), da bi izgubile od Australije (87-96) i moćnog SAD-a (42-123).

U osmini finala su za protivnika imale Francusku. Bio je to vrlo zanimljiv susret s nekoliko izmjena vodstva, Hrvatska je bila i šest poena u vodstvu, no Francuzice na kraju ipak tijesno slavile sa 63-59. Preostale tri utakmice za plasman od 9. do 16. mjesta, bile su tri pobjede. Redom protiv Argentine (91-73), Egipta (91-51) i Kineskog Taipeia (Tajvan) (86-76).

Za Hrvatsku je nastupala i Marija Rozić, 17-godišnja košarkašica Raguse, visoka 182 cm. S dubrovačkim klubom je protekle sezone osvojila seniorski naslov prvakinja Hrvatske. Strpljivo je čekala svoje prilike i minute, koristila ih, pa je postala jedna od igračica od koje se u Gospinom polju. Zaigrala je i u FIBA Eurokupu, zbog čega i ne čudi da je stigao reprezentativni poziv U17 izbornice.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hrvatski košarkaški savez - Croatian Basketball Federation (@hks_cbf_)

HKS/FIBA

Foto: FIBA

Ovo Svjetsko prvenstvo krije i jedan zanimljiv detalj. U posljednjoj utakmici u meksičkom Irapuatu, reprezentativka Olivia Vukoša postigla je svjetski rekord – efikasnost joj je dosegla 50, a brojka je to koja se na U17 Svjetskom prvenstvu vidjela prvi put. Imala je 31 poen, 24 skoka, 6 blokada, prenosi HKS. 

Popularni Članci