test

DUBROVČANINU JE NEBO GRANICA 'Može u NBA, postoji ogroman interes skauta za njega'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Cibona je završila nastup u ABA ligi s deset pobjeda i šesnaest poraza, a momčad podno Tornja počela se pripremati za završnicu domaćeg prvenstva.

U Ciboni su održali novinsku konferenciju povodom kraja sezone u ABA ligi te početka borbe za domaći naslov gdje su Cibosi još uvijek aktualni prvaci iz 2019. godine, piše Sportklub.

Posljednjih dana zakotrljala se priča kako će mladi Lovro Gnjidić napustiti Dom Dražena Petrovića i preseliti u barski Mornar gdje bi se trebao nastaviti razvijati, no kako kaže sportski direktor Cibone Marin Rozić to se ipak neće dogoditi.

Za Gnjidića se zanimaju inozemni klubovi, međutim on je pod ugovorom, a to je jedino važno. Računamo na njega i iduće sezone.”

PRKAČIN GOTOVO SIGURNO ODLAZI U NBA

Ipak, kad je riječ o najvećem talentu Roku Prkačinu, stvari su postavljene drugačije.

S Rokom stvari su jasnije postavljene, ruke su nam vezane. Njegova odšteta za odlazak u NBA je fiksirana i tu ne možemo ništa. Postoji ogroman interes skauta za njega i velika je vjerojatnost da će biti izabran u prvom krugu drafta što će značiti i određene garancije. Pitanje jest gdje će u konačnici završiti, ako dođe u ekipu koja traži rezultat tada bi mogao odlučiti ostati kod nas još godinu ili dvije, ali ako dođe u momčad koja se razvija tada će vjerojatno otići.”

Kada je riječ o aktualnoj sezoni, cilj u ABA ligi, ostanak, je ostvaren.

“Imali smo najbolji omjer od svih hrvatskih klubova, zadržali smo status i prema tome ostvarili smo zacrtano. Treba reći da je naš budžet za pet do deset puta manji od vodećih klubova.”

Što se tiče rostera za nastavak sezone, borbe za prvaka Hrvatske.

U momčad za završnicu A1 lige ulaze Mustapić, Buljević i Vujović, a mladi igrači ponovno će dobiti priliku. Šteta što nam se ozlijedio Reynolds, i to baš u trenutku kada je klub napustio Bilinovac,” zaključio je Rozić.

https://ughr.contentexchange.me/article/prkacin-moze-u-nba-ali-gnjidic-ostaje?utm_campaign=ughr.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=ughr.contentexchange.me&utm_term=hr.n1info.com&utm_content=N1info.com%20-%20front%20page%20-%20UM%20content

Popularni Članci