test

DUBROVČANIN 'RAZBIO' SVOJE Fatovićeva Australija šokirala Hrvatsku

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Slavko Midžor/PIXSELL
Hrvatska vaterpolska reprezentacija u drugom kolu skupine B olimpijskog turnira senzacionalno je izgubila protiv Australije 11:8.

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards, piše Index.

Hrvatska je jedino vodstvo na utakmici imala na samom početku utakmice kada je nakon tri minute igre Joković uz dosta sreće postigao gol za 1:0 iz peterca. No, Australci su odgovorili golovima Howdena, Powera i Roacha. Da se na prvi odmor ode s izjednačenim rezultatom pobrinuli su se Fatović i Obradović.

12 minuta bez gola Hrvatske

No, uslijedilo je razdoblje od više od 12 minuta tijekom kojeg Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Uz nepreciznost naših reprezentativaca tomu je pridonio i australski vratar Hrysanthos koji se istaknuo s nekoliko vrhunskih reakcija. Australija je sterilnu igru hrvatskog napada znala iskoristiti i s dva gola Campbella te po jednim Andrewa Forda i Putta povela sa 7:3. 

U drugoj polovici treće četvrtine Hrvatska je uspjela postići tri gola zaredom, prvo Fatović, pa dva puta Joković, te uoči posljednjih osam minuta smanjila na 7:6.

Hrvatska se vratila na -1, a onda se raspala

I kada se očekivao nastavak naleta Hrvatske, dogodilo se suprotno. Australija je golovima Campbella, Youngera i Blakea Edwardsa povela s 10:6 i tako riješila pitanje pobjednika.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza.

Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak igrati protiv Crne Gore.

Popularni Članci