DUBROVČANIN POJAČAO SRPSKI KLUB Emil Nikolić je novi trener VK Šabac

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Jedan Hrvat ipak će voditi najbolji vaterpolski klub Srbije! 

Umjesto trenera Mladosti Zorana Bajića, koji je bio velika ali, ispalo je, ne i realna želja, VK Šabac dogovorio je dvogodišnju suradnju s Emilom Nikolićem, jednim od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolskih trenera, odnosno, kada je riječ isključivo o klupskim trofejima, točno drugim iza Vjekoslava Kobešćaka, piše 24 sata.

Dubrovčanin, koji je uglavnom s Jugom osvojio sve trenerske trofeje, Ligu prvaka, Kup LEN (sadašnji Eurokup) te nacionalna prvenstva i kupove, a u broju je to točno deset trofeja s 'Gosparima" te još jedan s Mladosti, prošlog je ljeta nakon tri godine napustio korčulanski KPK, a uz dva najveća hrvatska kluba radio je i u Medveščaku te talijanskom Camogliju. Godine 2009., pak, bio je i dio stručnog stožera kotorskog Primorca kada je crnogorski klub senzacionalno osvojio naslov europskog prvaka.

Šabac je, inače, pretprošle sezone preuzeo primat dosadašnjim vladarima srpskog vaterpola Partizanu i Crvenoj zvezdi osvojivši prvi kup u povijesti, a budući da hrvatski susjedi nisu nastavljali prvenstvo, i dalje je aktualan državni prvak.

Popularni Članci