DUBROVČANIN NAJAVIO ČETVRTFINALE Sukno: Naš glavni cilj je igrati dobro u obrani

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Hrvatska vaterpolo reprezentacija igra svoj četvrtfinalni susret s Mađarima, a najvažniju utakmicu turnira najavili su Sandro Sukno i Ante Vukičević...

Makon što je natjecanje po skupinama završila na drugom mjestu, hrvatska vaterpolska reprezentacija će u srijedu u 12.50 sati po hrvatskom vremenu u četvrtfinalu Olimpijskih igara igrati protiv Mađarske, piše sportnetRtl.hr

"Nakon što smo izgubili od Španjolske u četvrtfinalu nas je dopala Mađarska, iznimno zahtjevan suparnik. Mađari imaju ogroman napadački potencijal, a naš glavni cilj je igrati dobro u obrani kako bi dobili sigurnost i u napadu", kazao je pomoćni trener Sandro Sukno.

"Morat ćemo biti na visokom nivou, ali ovo su olimpijske igre i svaka utakmica iziskuje veliki napor. Nije bitno tko je s druge strane, moramo najviše gledati sebe i izvući maksimum i nadam se prolasku u polufinale", dodao je Sukno. Hrvatska je u skupini ostvarila tri pobjede (Kazahstan, Srbija, Crna Gora) i dva poraza (Australija, Španjolska).

"U pet utakmica smo ostvarili tri pobjede, pri čemu dvije jako važne i nažalost dva poraza. U tim utakmicama u napadu nismo bili pravi. Međutim, grupa je iza nas, sada slijedi ono najvažnije" kazao je Ante Vukičević.

Hrvatska i Mađarska su ovoga ljeta dva puta sparirali u Šibeniku, a Mađari su dobili obje utakmice, prvu sa 12:10, a potom i 15:10.

"Poznamo se jako dobro, ovoga ljeta smo dva puta sparirali. Znamo njihove opasnosti, ali i mane. Spremit ćemo se odlično. Ovo je najvažnija utakmica na cijelom turniru, želimo dati sve od sebe i izboriti polufinale", dodao je.

Popularni Članci