DUBROVČANIN NA ČELU HAJDUKA Sportske novosti: 'Hajduk je dobio lidera kakvog je trebao'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Sabic/PIXSELL
Tri mjeseca u zakašnjenju, ali ipak dovoljno da na vrijeme postane predsjednik. 

Nadzorni odbor je napravio golemi iskorak u razmišljanju, preskočio sve formalne prepreke izabravši Lukšu Jakobušića za predsjednika Uprave. Istina je, nema nostrificiranu fakultetsku diplomu što ga je priječilo da se prijavi na natječaj, ali ima hrabrost da se uhvati ukoštac sa svim problemima Hajduka. A to je karakteristika koje nema u natječaju. Karakteristika koju ne dobiješ školom, već osobnom sposobnošću i životnim iskustvom, pišu Sportske novosti u napisu naslovljenom 'Hajduk je dobio lidera kakvog je trebao'. 

Jakobušić je naslijedio Brbića, čovjeka koji mu je otvorio vrata Hajduka prije godinu i pol dana. Ali, kako to u životu često biva, učenik ima ambiciju nadvisiti učitelja, premda je u ovom slučaju pretenciozno kazati da su u pitanju “učenik i učitelj” s obzirom na velike suprotnosti Brbićeva i Jakobušićeva životnog creda. Da ne bismo išli u širinu, izdvojit ćemo samo ključnu razlikovnu karakteristiku. Brbić je uspješno održavao sustav na zatečenoj razini, a Jakobušić želi puno više. Želi ono zbog čega Hajduk i postoji - trofeje.

- Mi nismo kulturno umjetničko društvo, nego nogometni klub koji živi od trofeja - rečenica je kojom je Jakobušić prvi put svratio pozornost javnosti u ljeto prošle godine.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci