DUBROVČANIN BEZ DLAKE NA JEZIKU Prkačin: Najbolje da svi odemo u Irsku!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Prije godinu i pol dana mladi košarkaš Roko Prkačin vodio je Hrvatsku do kadetskog zlata u Novom Sadu. Zadivio je košarkaški svijet i osvojio MVP titulu. Stručnjaci su ustvrdili da takvog talenta Hrvatska nije imala od Tonija Kukoča. Prkačin junior bio je programiran da bude lider i vođa, spasitelj posrnule hrvatske košarke. Danas 18-godišnji talent statira u najgoroj momčadi Cibone ikad.

Nikome nije jasno što se dogodilo i zašto Roko kod trenera Ivana Velića minutažu skuplja na kapaljku, piše Index.

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Veljko Mršić nam je jučer kazao: 

"Ne znam što bih rekao, zaista mi je žao što ne igra, odnosno što ne igra koliko bi morao igrati. ''Ne znam što bih rekao, zaista mi je žao što ne igra, odnosno, što ne igra koliko bi morao igrati. Zvao sam ga u reprezentaciju baš da svima dokažem koliki je Roko talent i da pokažem da na njega računam. Njegov atleticizam je nevjerojatan, Roko je u tom segmentu već sad na nivou NBA igrača."

Nikša Prkačin, legenda Cibone i hrvatske košarke, nakon Novog Sada je bio presretan. Danas je duboko razočaran i to se ne srami otvoreno priznati.

''Što da vam ja kažem kao roditelj? Ako u Ciboni nisu sposobni prepoznati što imaju, onda će ga prepoznati netko drugi. Ne mogu shvatiti da u ovakvom hrvatskom prvenstvu, da se nitko ne uvrijedi, mladi igrač takvog potencijala ne može dobiti priliku. Velić njemu ne želi dati ni minutu u Kupu. Pa što i da su osvojili taj Kup? Što to znači? Koga briga za Kup ako dugoročno nema prosperiteta. Hrvatski klubovi ove sezone nisu igrali Europu, takvo nam je stanje u košarci, a Roko statira u takvim okolnostima'', priča nam Nikša.

Roko Prkačin trebao je biti igrač oko kojeg će se graditi igra Cibone, a ne statist koji se mora zadovoljavati mrvicama. Pitali smo Nikšu Prkačina misli li spakirati kofere i sina odvesti negdje gdje se radi s mladim igračima.

''Jednu stvar ne mogu shvatiti. Ne znam točno koliki je godišnji budžet Cibone, možda 300 tisuća eura. NBA klubovi plaćaju odštetu od 700 tisuća eura. Ne razumijem kome je u interesu odreći se tog novca i pri tome uništavati nečiji talent. Svašta se obećavalo prije sezone, a Roko ne igra. Trpiš dok ide, a kad ne budeš više mogao trpjeti, skupiš stvari i odeš tamo gdje te hoće. Najbolje bi bilo da svi skupa odemo u Irsku'', kaže nam ogorčeno Nikša Prkačin.

Popularni Članci