'

Dubrovačka dječica u polufinalu!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvog dana Svjetskog prvenstva u stepu, Step'n'Jazzeri su nastupili u kategoriji djece i to solo djevojčice potom dječaci, a onda mala grupa te juniorski duo. Mala grupa od 7 plesača uspješno se plasirala u polufinale dok je solistica Mia Kužnin zauzela 15., a Mihael Tošić 10. mjesto u jakoj i brojnoj konkurenciji. Juniorski duo Deše Kelez i Kristine Matušić nije se plasirao u polufinale.

 

Nakon dugih priprema, Erdgas Arena u Riesi u utorak je napokon otvorila svoja vrata i pustila tisuće natjecatelja, trenera i roditelja koji će do subote plesati, navijati i naravno trenirati kako bi ispred sedam sudačkih stolova zablistali i predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu. Prvi dan pripao je djeci i četvrtfinalima te juniorskim četvrtfinalima u solu i duu.

Nakon dana u šetnji Dresdenom, Dubrovčane dočekao naporan rad u backstage-u. Od samog se jutra šivalo, šminkalo te friziralo kako bi nastup bio besprijekoran. Iako nisu izborili polufinale, Mihael i Mia ne žale sav trud i naporan rad, već optimistično gledaju prema idućoj godini. Mala grupa Poštari svojim su osmijesima i energijom na pozornici izmamili osmijehe i pljesak kod mnogobrojne publike.

Mihael Tošić je ujedno i jedini dječak u Step'n'Jazzu. Desetogodišnjak pleše već četvrtu godinu i natjecanja su mu najdraži dio u plesu. 

Osim Step'n'Jazzera, zapaženi su nastupi drugih država koji su, kao uvijek, sadržavali izuzetno maštovite kostime, koreografije i rekvizite. Neke od njih možete vidjeti u fotogaleriji. 

U srijedu nas očekuje polufinale dječje male grupe, četvrtfinale juniorskog tria te polufinale dječjih formacija odnosno grupa od 7 do 25 plesača i plesačica. 

Popularni Članci