test

Đokoviću prijeti stroga kazna u trajanju od tri godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sanjin Strukic/PIXSELL
Ministar imigracije Alex Hawke poništio je vizu prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću. Srpski tenisač u subotu će ići na razgovor s imigracijskim službenicima.

Đokovićev pravni tim može se žaliti na ovu odluku, no ako im žalba ne bude uvažena, srpskom tenisaču prijeti zabrana ulaska u Australiju u trajanju od tri godine.

No, i u tom slučaju postoje izuzeci.

“Ministarstvo imigracija ima diskrecijsko pravo poništiti vize kada je u javnom interesu da se to učini, uključujući odluke donesene na temelju javnog zdravlja, sigurnosti ili reda.

U slučaju poništavanja vize od strane Ministarstva, osoba iz inozemstva na koju se ta odluka odnosi neće moći dobiti vizu tri godine, osim u određenim okolnostima. Te okolnosti podrazumijevaju korist za građane Australije – suosjećajne ili pogodne okolnosti za stanovništvo, one koji imaju državljanstvo Australije i one koji imaju pravo da ostvare državljanstvo Novog Zelanda.”

Đoković ima pravo žaliti se na odluku, a postoji mogućnost da će njegovi odvjetnici tražiti skraćeno saslušanje kako bi postupak bio gotov do nedjelje s obzirom na to da Australian Open počinje u ponedjeljak, 17. siječnja. Glasnogovornik Federalnog okružnog suda kaže da su “u pripravnosti” u slučaju pravnog osporavanja odluke, no da za sada nije podnesena žalba.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite na N1.

Popularni Članci