CREME DE LA CREME DUBROVAČKOG SPORTA Dodijeljena priznanja najuspješnijim sportašima u Gradu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U organizaciji Saveza dubrovačkih sportova svečanost proglašenja najboljih dubrovačkih sportaša u 2020. godini održana je danas u prostorijama studentskog doma u Dubrovniku.

Najuspješnijom sportašicom u 2019. godini proglašena je Anđela Violić iz Judo kluba Dubrovnik: Violić je doprvakinja Hrvatske u kategoriji do 70 kilograma . Najuspješniji sportaš je Maro Franić iz Auto kluba Dubrovnik Racing, koji je pojedinačni seniorski prvak Hrvatske na kružnim stazama, ujedno pobjednik svih šest utrka sezone te dvostruki klupski prvak Hrvatske.

Najuspješnija ženska ekipa je Atletski klub Dubrovnik. One su ekipne doprvakinje Hrvatske u maratonu (Tea Faber, Helena Gleđa i Made Žeravica). Najuspješnija muška ekipa jest Auto klub Dubrovnik Racing. Automobilisti su tako dvostruki klupski prvak Hrvatske, na brdskim i kružnim stazama. AK Dubrovnik Racing pobjednik je na svim utrkama sezone, tri brdske i šest kružnih.

Najuspješniji trener je Vjekoslav Kobešćak iz Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje, koji je osvojio Prvenstvo hrvatske te drugo mjesto u Regionalnoj ligi.

Dodijeljena su priznanja i za najmlađe kategorije. Oni su:

Državni prvaci i(li) pobjednici državnog kupa 2020. godine

Đivo Damić

Plivački klub Jug, mlađe seniorski i juniorski prvak Hrvatske u daljinskom plivanju

Barbara Janičić

Badmintonski klub Dubrovnik, pobjednica juniorskog Kupa Hrvatske pojedinačno i u paru

Ana Lučić

Triatlon klub Dubrovnik, državna juniorska prvakinja i prvakinja do 19 godina u akvatlonu i sprint akvatlonu

Vlaho Nenadić

Plivački klub Jug, kadetski prvak Hrvatske na 100 i 200 metara leđno

Petrunjela Pavić

Judo klub Dubrovnik 1966., juniorska prvakinja Hrvatske u kategoriji do 78 kilograma

Mario Šurković

Plivački klub Jug, mlađe seniorski i juniorski prvak Hrvatske na 200 mješovito

Kadeti Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje

Pobjednici Kupa Hrvatske (igrači: Ivan Vlahović, Nikola Balić, Petar Kulaš, Ivor Miljan Popović, Bruno Đuho, Božo Brajović, Nikola Krik, Stjepan Brajović, Marko Glavinić, Nikola Bjelopera, Maro Šušić, Ante Jerković, Luka Ljepava, Ivan Zeko, Antoan Špilar, Pero Perak, Luka Petković i Vlaho Šabadin, trener: Aljoša Lončarić, pomoćnici: Veselin Đuho i Željko Vukčević).

Također, posebno priznanje Dubrovačkog saveza sportova za sportska postignuća, razvoj, unaprjeđenje i promicanje dubrovačkog sporta dobio je Dubravko Čikor, predsjednik Auto kluba Dubrovnik racing. Radi se o dugogodišnjem uspješnom sportašu ,automobilisti, višestrukom prvaku Hrvatske na brdu i krugu. On je aktivni sportski djelatnik u HAKS-u, Dubrovačkom savezu sportova i u klubu.

Posthumno priznanja su dodijeljena i tajniku Malonogometnog kluba Square Siniši Bačiću i nekadašnjem predsjedniku MNK Square Željku Jeliću.

Siniša Bačić je tajnik od osnutka Malonogometnog kluba Square, te tehniko hrvatske malonogometne reprezentacije više od dva desetljeća.

Sa Squareom je prošao sve, od nezaboravnog slavlja u Kupu Hrvatske 1998. godine, povijesnog i jedinog europskog nastupa Squarea u povijesnom prvom izdanju Kupa pobjednika kupova Europe 2001. godine, poraza u finalima doigravanja za prvaka te Kupa Hrvatske.

S reprezentacijom je u više od dvadeset godina proputovao svijet. Bio na najvećim međunarodnim natjecanjima, uvijek uz ‘mini vatrene’.

Željko Jelić je bivši predsjednik i aktualni dopredsjednik Malonogometnog kluba Square, a član Izvršnog odbora Dubrovačkog saveza sportova i član Povjerenstva za ocjenjivanje projekata/programa i manifestacija u području javnih potreba u športu Grada Dubrovnika.

Željko Jelić je bio sedmi predsjednik Squarea od njegovog osnutka 23. lipnja 1993. godine. Na čelo kluba stigao je nakon povratka kluba u najveći rang, u ljeto 2013. godine te vodio klub do 2018. godine.

Najveće uspjehe pod vodstvom Jelića Square je ostvario u Kupu Hrvatske igrajući dva puta u finalu (2013./14. poraz na završnom turniru u Gospinom polju od Splita i 2014./15. poraz na završnom turniru u Makarskoj od Nacionala), dok je najbolji rezultat u prvenstvu ostvario u sezoni 2014./15. kad je stigao do polufinala doigravanja za prvaka izgubivši u dvije utakmice od kasnijeg prvaka, Nacionala.

Inače, nakon što je nazočne pozdravio predsjednik Saveza Maro Kapović, prisutnima se obratio i gradonačelnik Mato Franković.

- Ovo je grad iznimno loše sportske infrastrukture, ali i Grad vrhunskih sportaša. Kako je to moguće? U Dubrovniku je svašta moguće. Moguće je jer je veliko srce tih sportaša, tu su i zalaganje, samoodricanje, što sve doprinosi promicanju Dubrovnika. Značajna su ulaganja u sport počela prije godinu i pol, a za četiri do pet godina moći ćemo reći da ćemo se odužiti svim tim sportašima koji rade na promicanju Grada Dubrovnika. - rekao je Franković.

V.S.

Popularni Članci