'

DOČEKANI POBJEDNICI MRDUJE Kormilar Niko Kmetović: "Hvala mojoj ekipi, koja me vjerno prati u ovom ludilu" (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović, Goran Mratinović/DD
U Orsanu je priređen doček za pobjednike 93. Mrdujske regate, posadu broda Stravaganza, ali i ostale dubrovačke brodove koji su nastupili. 

Prvi put Jedriličarski klub Orsan imao je pobjednika najstarije regate na Mediteranu, oko otoka Mrduja u splitskom akvatoriju. Regata je simbol Splitskog festivala jedrenja, natjecanja koje uz Mrduju čine još dvije regate, Labud classic i poznata Viška regata potkraj listopada. 

Niko Kmetović i ekipa su ukupnu pobjedu ostvarili s vremenom 2:58. Osim Stravaganze, nastupila su još dva dubrovačka broda. Južni vjetar kormilara Jadrana Gamulina (3. mjesto u skupini 4) te Outsider Vedrana Kosovića (3. mjesto u skupini 1, kojoj je i Stravaganza). 

Cijelu ekipu u Orsanu su u utorak popodne dočekali su klupski kolege, prijatelji, obitelj. Optimisti su na moru napravili "vrata", kroz koja su prošli pobjednici ove prestižne regate, a onda ih je na kopnu dočekala bakljada. 

Aplauz je dobio i Miho Miloglav, osvojivši drugo mjesto na Maloj Mrduji do 12 godina. "Što reći, sretni smo. I zbog seniora, a pogotovo zbog pomlatka. Lijepo je da imaju nasljednika" - istaknuo je predsjednik JK Orsan Denis Orlić, pa se osvrnuo i na Stravaganzu. 

"Prvi put je dubrovački brod osvojio Mrduju. Nadam se i ne zadnji. Veliki i ozbiljan uspjeh. Ja i svi u klubu smo ponosni i sretni. Hvala Niko, svaka čast" - istaknuo je Orlić pred okupljenima u Orsanu. 

"Ne znam što pametno reći. Htio bih se zahvaliti svima što su nas ovako srdačno dočekali. Hvala mojoj ekipi, koja me vjerno prati u cijelom ovom ludilu. Nadam se da za dubrovačko jedrenje i Orsan dolazi jedno lijepo i novo vrijeme" - istaknuo je kormilar Niko Kmetović.

Popularni Članci