'DOBIJETE LI HRVATE...' Legendarna rock zvijezda koja je lani posjetila Dubrovnik dala snažno ohrabrenje Škotima

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na dan utakmice protiv Hrvatske, škotski su se mediji utrkivali u hrabrenju svojih nogometaša uoči velikog okršaja. 

Oglasio se i jedan od najpoznatijih Škota, legendarna rock zvijezda, Sir Rod Stewart (76), poznat i kao vatreni navijač svoje nacionalne vrste. U ekskluzivnom razgovoru za Daily Record, Stewart je poručio škotskim nogometašima:

- Već sad ste za nas nacionalni junaci, a samo vas jedan korak dijeli da postanete živuće legende! Vjerujemo u vas, znamo da će vaše hrabro srce kucati svom jačinom i da ćete dati maksimum kako biste pobijedili i ispisali povijest. Na svojim ramenima nosite nadu i snove brojnih škotskih naraštaja, znajte da će cijela Škotska biti uz vas, a siguran sam da će na Hampden Parku grmjeti s tribina i da će vas „Tartan Army” svojim bučnim navijanjem gurati do pobjede – rekao je Stewart, podsjetivši se i na brojne dane patnje uzrokovane nogometnim neuspjesima škotske reprezentacije, prenose Sportske Novosti.

- Bio sam na četiri SP i na dva Eura, bila su to apsolutno stresna natjecanja za sve Škote, uvijek smo doživjeli neuspjeh. Sjećam se SP 1978. u Argentini, tada nas je rastužio Peru. A četiri godine ranije u Njemačkoj, Billy Bremner nije zabio Brazilu s dva metra! Sve je to gadno potreslo moje srce, ali utakmicu protiv Hrvatske čekam miran. Jednostavno znam da će sve dobro završiti – širio je optimizam Stewart, koji pune 62 godine fanatično drhti za škotsku nacionalnu momčad.

- Već smo sad dovoljno ponosni na naše igrače, a pobijede li Hrvate, poludjet ćemo od ponosa! Imam osjećaj da bih mogao skočiti na Mjesec prođu li naši dečki napokon tu skupinu. Dosta je bilo pehova, ne možemo stalno biti tako blizu cilja, a nikad ga ne ostvariti. Sad je vrijeme za to, dečki su na Wembleyu pokazali da su sposobni za velike stvari. Moraju vjerovati u sebe i nek' znaju da je cijela Škotska s njima na terenu. Junaci naši, zakoračite u legende – euforično je poručio nogometašima strastveni rocker.

Popularni Članci