'

Djeca u finalu osvojila 7. mjesto!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Drugog dana natjecanja, Step'n'Jazz se predstavio sa dječjom formacijom odnosno velikom grupom i juniorskim triom. Mala grupa koja se jučer plasirala u polufinale, prošla je dalje u finale i osvojila 7. mjesto. Formacija je također zasjela na visoko 7. mjesto, a juniorski trio u gustoj se konkurenciji nije plasirao u daljnje krugove natjecanja.

 

Čim su se vrata dvorane otvorila u točno 9 sati, počele su pripreme za sve izvedbe. Kad su frizura i šminka bile na mjestu, a koraci po još koji put ponovljeni, mališani su kročili na svjetsku pozornicu i oduševili prisutne. Posebno je to učinila mala grupa Poštari. Radi se o doista maloj djeci koja su po prvi put na ovako velikom natjecanju stoga ni sami nisu svjesni svog uspjeha. Srećom, oduševljenje u roditeljskim očima im govori da je to ipak nešto izuzetno značajno, kako za njih, tako i za naš grad i državu.

Mora se nadodati da su za uspjeh zaslužni ne samo plesači već i koreografkinja Linda Valjalo, roditelji koji su čvrsta podrška, te posebno mame koje već noćima šiju kostime, sve samo kako bi dječica zablistala na pozornici. 

Prije samih finala, na pozornici se odvio 'defile' odnosno predstavljanje svih država koje sudjeluju u kategoriji djece. Australija se predstavila po prvi put u Riesi, a uz nju su na pozornici skakutali već veterani ovog natjecanja Južnoafrička Republika, SAD, Kanada, Češka, Njemačka, Rusija te mnoge druge. Naša je zemlja predstavljena kao najeuforičnija u Europi. Nije to prvi put da nas domaćin Michael Wendt proziva kao dobre i uvijek vesele navijače. Pri jutarnjem pozdravu na početku programa uvijek veselo najavi 'Rvacku' na svom slabom hrvatskom. Njegova je uloga svih ovih godina daleko viša od one voditeljske; prisnost sa svim plesačima učinila ga je zaštitničkim znakom samog natjecanja.

Uz Step'n'Jazz, zagrebački studio Step by Step također je predstavljao Hrvatsku. U dječjim finalima osvojili su dvije brončane te jednu srebrenu medalju. Koliko je atmosfera bila uzavrela zahvaljujući uspjesima naših plesača, možete vidjeti u fotogaleriji. 

Trećeg dana natjecanja očekuju nas juniorska polufinala u malim grupama od tri do sedam plesača, juniorske formacije (do 25 plesača) te seniorska četvrtfinala u ženskom solu u kojem će nas predstavljati Andrea Vukoja. 

Popularni Članci