DIVLJA LIGA 2022 Zaključene su prijave, poznato je koje ekipe nastupaju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dvadeset i jedna kuglica u ždrijebu, prijavilo se svih osam nositelja, ukupno pet sastava se može pohvaliti naslovom prvaka

Prijavilo se svih osam najuspješnijih momčadi posljednje Divlje lige, koji imaju osigurano mjesto u glavnom turniru, i to Kamen mali (prvak, koji će biti nositelj skupine A), FUN H20 Mlini (doprvak, nositelj skupine B), Elita (treća, nositelj skupine C), Kokoti (polufinalisti, nositelj skupine C), dok će ždrijebom u svaku skupinu glavnog turnira upasti po jedan od četiri sastava koja su poražena u četvrtfinalu (Crvene stijene Orašac, Porporela, Pasjača Popovići i PVG Gruški mul).

Preostala dva mjesta u svakoj skupini glavnog turnira popunit će sastavi iz kvalifikacija, a nastup u njima potvrdilo je trinaest sastava: Sustjepan mali muo, Lukovica, Uvalica, Lozica, Plaža ispod Petke, Komarda, Turčin Danče, Palace, Sovrnja Doli, Srebreno, Plaža ispod katamarana, Uvala Lapad i Batahovina.

Kvalifikacije se igraju po kup sustavu s repasažom, drugi poraz znači ispadanje, a u glavnom turniru (četiri skupine s po četiri sastava) svatko sa svakim u skupini (tri kola) nakon čega u drugi dio natjecanja, koji se igra po klasičnom kup sustavu, ulaze po dvije najbolje momčadi svake skupine. Drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala, te utakmice za treće i za prvo mjesto.

Ždrijeb, koji će se održati u ponedjeljak, 18. srpnja, u 10.10 sati kraj spomenika Marinu Držiću, između kazališta i Kneževa dvora, izravno će prenositi Libertas televizija. Kvalifikacije bi trebale početi u srijedu, 20. srpnja, a glavni turnir u subotu, 30. srpnja. Završni dan bi trebao biti u Portu sredinom kolovoza.

Teren su prijavile Danče, Porporela, Mlini i Plat, a posljednje dvije utakmice su u Portu. 

Od nositelja - Kamen mali je tri puta osvajao naslov (2013., 2015. i 2019.), FUN H2O Mlini dva puta (2014. i 2017.), kao i Elita (2016. i 2018.). Od četvrtfinalista samo je Porporela podizala pobjednički pokal (1950. i 2007.), a od sastava u kvalifikacijama naslov prvaka ima samo Palace (2006.).

Popularni Članci