'

Dinamo došao do satisfakcije: U 95. minuti zabili za prvi gol i bod!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Pogotkom Ivana Krstanovića u petoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca kojeg je sam izborio nogometaši Dinama su osvojili svoj prvi bod u Ligi prvaka ove sezone, prvi nakon 11 poraza zaredom, prvi nakon 13 godina i mjesec dana. Anderlecht dakle ostaje negativni rekorder po porazima, Maccabi Haifa po nula pogodaka, hrvatski prvak je s ovih 1-1 osvojio i 500.000 eura Uefine premije, završio skupinu s bodom i gol-razlikom 1-14, što je napredak od lanjskih 0 i 3-22. Veliku satisfakciju doživio je i povtranik na klupu Kruno Jurčić, koji je smijenjen nakon lanjskih 1-7 s Lyonom, a sada je, eto, malobrojno gledateljstvo slavilo i njega i momčad što je smogla snage izbjeći poraz i ipak uzdignute glave završiti natjecanje.

Jurčić je započeo s istom jedanaestoricom kao u petak protiv Lokomotive, ali u drugačijoj formaciji. Umjesto romba u sredini terena, koji zahtijeva velik potrošak energije, 'plavi' su bili postavljeni u formaciju 4-1-4-1, dakle s dvostrukim bokovima, motoričnim Brozovićem desno zbog ofenzivnog Taiwa, a lažnim krilom Čopom, najbržim napadačem, uz lijevu crtu. Nije Jurčić ni lani u Ligi prvaka koristio romb, osim protiv Ajaxa doma (0-2), sve ostale utakmice bilo je to 4-4-1-1, uključujuži i tak nesretni Lyon 7. prosinca 2011. Dinamov trener želio je optimalno pokriti teren po širini i imati dvostruki, plitki blok.

Pomoćnik oporavljenika od srčanog udara, Olega Blohina, koji ne smije putovati avionom, Oleksej Mihajilčenko, iznenadio je s našim reprezentativcem Vukojevićem na položaju stopera, no formacija Kijevljana ostala je kao i u prethodnim dvobojima u skupini, 4-2-3-1. No, nekog velikog međusobnog taktičkog iznenađenja nije bilo zbog više sile, kiša koja je počela padati popodne baš pred utakmicu se pretvorila u snijeg, koji je ubrzo zameo teren pa je bugarski sudac u 8. minuti naredio 15-minutni prekid, da interventni vod Miljenka Sakomana iscrta narančaste linije igrališta. Lopta je otpočetka bila narančasta, a do prekida je domaćin bio bolji, žustriji, agresivniji, na tragu najbolje partije pod Jurčićevim vodstvom u skupini prošle sezone, protiv Reala...


szólj hozzá: Félbeszakad a Zagreb-Kijev meccs

U nastavku se igralo kako se po snijegu jedino moglo, na duge lopte, većina uigravanog na treninzima pala je u vodu. U Maksimiru su od subote ujutro grijali teren, tako da je ispod tanke snježne površine bilo blato, lopta je često zastajala, mirisalo je na neki gol nakon pogreške. Nakon kornera u 16. minuti Čop je iz teškog položaja iskosa pogodio gredu, ubrzo Sammir s 20 m preko vratiju. Desetak minuta kasnije Jarmolenko je bio sam pred Kelavom, ali sustigao ga je Ibáñez, bilo je još nekoliko opasnih situacija pred Kovalom, no pogodak je, u sudačkoj nadoknadi prvog dijela, 'iz ničega', pao u Kelavinu mrežu. Nesretno i nespretno po domaće, lobom od grede, posrećilo se Jarmolenku...

Domaći su u drugih 45 minuta pokušali ući borbeno kao da je 0-0, željeli što brže, okomitim dodavanjima, srednjim i dugim, doži pred vrata, no zadnja linija gostiju, s odličnim Vukojevićem, otklanjala je sve pokušaje. U 60. minuti Jurčić je uveo svog najvišeg aduta, Krstanovića. Malo potom, najbolja prigoda za 'plave': Beqiraj je nakon sretno odbijene lopte bio oči u oči s Kovalom, ali pucao pokraj vratiju. Pokušavali su domaći do kraja, dali sve od sebe, ali nije bilo sreće u gužvama, niti snage i koncentracije za kvalitetan udarac prema Kovalu. U završnici se Krstanoviću i Beqiraju u napadu pridružio i stoper Šimunić, nije bilo pravog ubačaja s bokova, no izborio je Krstanović u sudačkoj nadoknadi 11-erac i sam ga realizirao za 1-1.

GNK Dinamo - Dinamo Kijev 1:1

Sudac: Stanislav Todorov (Bugarska) 7.

jutarnji.hr

Popularni Članci