DEPORTIRAT ĆE GA Novaku Đokoviću opet odbijena viza za Australiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prvom tenisaču svijeta Novaku Đokoviću oduzeta je viza za Australiju što znači da mora napustiti državu i neće braniti naslov na Australian Openu! Odlučio je tako tamošnji ministar imigracija Alex Hawke. Njegov odvjetnički tim odmah je pripremio žalbu na tu odluku.

Đoković je stigao u Melbourne u lovu na deseti naslov Australian Opena, no australska vlada oduzela mu je vizu jer nije cijepljen protiv koronavirusa, smatrajući da njegova potvrda o izuzeću od cjepiva nije zadovoljavajuća. 

Đoković je zatim smješten u hotel u Melbourneu i u međuvremenu se žalio. Sudska odluka je srušena u ponedjeljak pa je Đoković pušten da se na slobodi priprema za sudjelovanje na Australian Openu, piše Večernji list.

Srpski tenisač jučer je priznao da je u Beogradu 18. prosinca dao intervju za francuske novine L’Equipe znajući da je zaražen koronavirusom. Istaknuo je da se na njega obvezao još ranije te se osjećao “dužnim napraviti intervju” te da nije htio “iznevjeriti novinara”. Tvrdi i da je za cijelo vrijeme intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografirali. 

Mediji su ranije objavili da tu tvrdnju demantiraju svjedoci, ali i sadržaj na društvenim mrežama, a Đoković je istaknuo da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim, te da je to isto rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.  

- Moj se agent duboko ispričava zbog administrativne pogreške, što je kvačicom označio krivo polje u odgovoru na pitanje o mojim putovanjima prije dolaska u Australiju - istaknuo je tenisač te dodao da je to stvar “ljudske pogreške” te da nije bilo namjerno.

No, objašnjenje mu nije pomoglo i Australci su mu odlučili oduzeti vizu. Ova odluka ministra imigracije ima zakonsku snagu rušenja ranije sudske presude. Đoković je devet puta osvojio Australian Open po čemu je najbolji u povijesti, piše Večernji.

Popularni Članci