DELIJA IDE U UFC! Za prvog protivnika dobio je strašnog Francuza

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Stanzl/PIXSELL
Ante Delija je napokon dobio priliku boriti se u UFC-u, a za prvi meč je odmah dobio jako teškog suparnika. 

Najbolji hrvatski teškaš borit će se 17. listopada na UFC-ovom Fight Islandu u Abu Dhabiju protiv Ciryla Ganea. Delija je upao umjesto Shamila Abdurakhimova koji se trebao boriti protiv 30-godišnjeg Francuza. Borba Ganea i Abdurakhimova je otkazana treći put pa je UFC odlučio angažirati Deliju, piše Index.

Gane je jedan od najvećih boraca UFC-ove teške kategorije. U karijeri ima šest pobjeda iz isto toliko borbi, a u UFC-u je upisao tri pobjede u borbama u kojima nije imao nikakvih problema sa suparnicima. Na ljestvici teškaša je na 14. mjestu.

Riječ je o borcu sa sjajnim kretanjem, ima fenomenalne udarce jer je karijeru počeo kao kick-boksač, a posljednju godinu dana jako je napredovao i u parteru. U MMA-u je od 2018. godine kada je debitirao u kanadskoj promociji TKO. Prije toga je u kick-boksu bio na omjeru 7-0.

Delija u karijeri ima omjer od 17 pobjeda i tri poraza, a posljednjih nekoliko godina intenzivno trenira kod Mirka Filipovića kojeg izdvaja kao velikog sportskog i životnog uzora.

Popularni Članci