DANAS SPEKTAKL U GOSPINOM POLJU Lara Dežulović: "Spremne smo, ako treba ponovno i u pet setova!"

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Rafael Barkiiđija
Odbojkašice Dubrovnika imaju priliku vratiti se u najveći rang natjecanja, Superligu, nakon dvije sezone. 

Ove su sezone uvjerljivo osvojile Prvu žensku ligu, drugi rang natjecanja. Imale su čak 21 pobjedu i samo jedan poraz. No, kao prvoplasirana ekipa nisu imale diretan plasman u Superligu, već put do iste traže preko doigravanja s HAOK Rijekom. Odnosno, s desetim klubom od ukupno 12 njih iz Superlige. 

U prvom susretu u Rijeci Dubrovkinje su nakon više od dva sata prave drame uspjele slaviti s 3:2. Serija se igra na dvije pobjede, a drugi je susret na rasporedu danas od 17:30 u Gospinom polju. Dubrovnik traži pobjedu za Superligu, a Rijeka pobjedu za osiguravanje majstorice.

"Dolazi nam Rijeka, a s njom i druga utakmica finala. Što se tiče naše nedavne utakmice protiv iste ekipe, bila je to napeta borba u kojoj smo pokazale svoju odlučnost i zajedništvo. Osvojiti prvi meč u gostima s 3:2, bio je ključan trenutak za nas, ali svjesne smo da nas čeka još jedna teška bitka u nedjelju" - istaknula je igračica Dubrovnika Lara Dežulović, koja se osvrnula i na ključ pobjede u prvoj utakmici:"Izvrsna mentalna i fizička priprema. Rijeka je pokazala svoju kvalitetu u prvoj utakmici, ali vjerujemo u našu snagu isposobnost da se prilagodimo situaciji. Svjesne smo iskustva Rijeke i spremne smo na još jedan izazov u pet setova ako je potrebno".

Uz podršku domaćih navijača traži se igranje u najvećem rangu, u kojem su Dubrovkinje posljednji put nastupale u sezoni 21./22. "Osjećamo uzbuđenje, ali i pritisak koji je sastavni dio sporta, a mi smo spremne nositi se s njime i dati sve od sebe na terenu kako bismo ostvarile svoj cilj. Naviru sjećanja na našu utakmicu u kupu s Marinom Kaštelom, gdje nas je velik broj ljudi došao podržati, očekujemo istu takvu podršku navijača jer će nas to dodatno motivirati. Stoga pozivam sve da se pridruže u nedjelju u Gospinom polju s početkom utakmice u 17:30 sati. Garantiram zanimljivu utakmicu koja će pružiti uzbuđenje i neizvjesnost do samog kraja" - istaknula je Dežulović. 

Ulaz je slobodan, pozivaju na plakatu za utakmicu kapetanica Doris Buzolić i Lara Dežulović:

ZOK Du

Popularni Članci