'

Danas počinju kvalifikacije za Ligu prvaka, evo koje su najveće prepreke Jugašima na putu do elite

Autor: Rafael Barkiđija Autori fotografija: Goran Kobacic/PIXSELL
Jug Adriatic osiguranje, Dinamo Bukurešt, Jadran Herceg Novi, Barcelona i Banja Luka, u Gružu se od danas do nedjelje bore za jedno mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige prvaka.

Kvalifikacijski turnir danas otvaraju Jug i Dinamo, od 18:30, a da zadatak protiv Rumunja neće biti lagan, ističe trener Juga Vjekoslav Kobešćak.

-Puno jača momčad nego prošle godine, kada smo ih pobijedili također u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Tu je i dalje Cosmin Radu, bez obzira na godine, jedan od najboljih centara svijeta. Tu je Niko Čubranić, velika nada hrvatskog vaterpola, momak koji je skrenuo pažnju na sebe dobrim igrama u Primorju. Tu je i naš momak Jacob Merčep, koji je prošle godine bio s nama, australski reprezentativac, a Australija je bila najugodnije iznenađenje olimpijskog turnira. Charlie Negus je tu, također Australac, koji je nastupio na Igrama – rekao je Kobešćak.

No, najvažniji ispit za dubrovačku momčad na rasporedu je sutra, također u 18:30, kada će se sastati s hercegnovskim Jadranom, momčadi koja se itekako pojačala uoči ove sezone.

-Vratio im se trener Gojković, a tu su još Đorđe Lazić na poziciji centra. Zatim, Aleksandar Ivović koji se vratio, i o kojem ne treba puno trošiti riječi. Nadam se da nije u punoj formi, ali da je veliko pojačanje, to jest. Vuk Milojević na desnoj strani iz Zvezde, te Dimitrije Obradović, bek koji se vratio. Svakako jedna momčad puna reprezentativaca i kvalitete.

U subotu u iste ure na rasporedu je ogled protiv Barcelone, a u nedjelju od podne ipo protiv Banja Luke.

-Nama je cilj ući u Ligu prvaka. Prošle godine smo ušli, nadam se da možemo i ove godine, da nastavimo jedan kontinuitet koji imamo preko petnaestak godina. Dosta smo mlađi, osim Jokovića, Cabanasa i Popadića, svi su ostali igrači u nekom svom razvojnom procesu. Klub je u procesu jedne igračke reorganizacije, ali to nikako ne znači da smo smanjili svoje ambicije ili apetite.

Pobjednik turnira u Gružu plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, gdje su Barceloneta trenera Elvisa Fatovića, Marseille i Vašaš. U kvalifikacije kreće i zagrebačka Mladost, koja ima nešto teži zadatak na turniru u Kragujevcu, gdje su domaćin Radnički, grčki Vouliagmeni i BVSC. Pobjednik tih kvalifikacija ide u skupinu s hrvatskim prvakom, splitskim Jadranom, prvakom Europe Ferencvarošem i Dinamom iz Tbilisija.

Popularni Članci