CIJELA HRVATSKA UZ KAUBOJE I RTL Finale rukometa gledalo 1,6 milijuna ljudi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
 U lavovskoj bori za zlatnu medalju hrvatski rukometaši pokazali su junačko srce i borbenost.

Kauboji su se iz Stockholma vratili sa srebrnom medaljom, a njihovu borbu za tron, prema prvim neslužbenim podacima, u nedjelju poslijepodne u programu RTL-a gledalo je u prosjeku milijun i 415 tisuća ljudi, što je gledanost od 36,4% u ukupnoj populaciji, dok je udio u gledanosti iznosio fantastičnih 75% (SHR). Sam kraj utakmice pratilo je impresivnih 1.635.727 gledatelja, čime je Hrvatska još jednom dokazala da diše kao jedno kad su sportska natjecanja u pitanju. Utakmica je i u ciljnoj skupini 18-49 imala sjajnu gledanost, točnije, udio u gledanosti bio je čak 80%. 

Nakon utakmice gledatelji su mahom bili uz emisiju „Vrijeme je za rukomet“ i analizu Marka Vargeka te bivših rukometaša Petra Metličića i Drage Vukovića – emisiju je u ukupnoj populaciji gledalo 920 tisuća ljudi. Odličnu gledanost imala je i središnja informativna emisija „RTL Danas“ koju je u prosjeku u ukupnoj populaciji gledalo 890 tisuća ljudi (23% AMR),  dok je udio u gledanosti bio 46,2%.  

Finalna utakmica između Hrvatske i Španjolske, emisija „Vrijeme je za rukomet“ te informativna emisija „RTL Danas“, ujedno su bila i tri najgledanija TV formata u nedjelju, 26. siječnja na svim nacionalnim televizijama.

Popularni Članci