BRAVO MALI! Metkovac se prodao u Atalantu, postao najskuplji igrač u povijesti Osijeka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot twitter
Boško Šutalo, odlični, svestrani i mladi (20) branič, upravo je prešao iz Osijeka u Atalantu uz rekordnu odštetu za klub iz Gradskog vrta.

Osijek je za Šutala dobio pet milijuna eura, a dobit će i 10 posto odštete od njegovog idućeg transfera iz kluba s kojim je mladi reprezentativac Hrvatske potpisao petogodišnji ugovor, piše Index

Atalanta je originalno predstavila Šutala. Videom u kojem je ugovor s kultnim talijanskim klubom morao "izboriti" tako da riješi test o povijesti Atalante. Mladi Metkovac je sa 100-postotnim uspjehom riješio ispit i to odgovarajući na savršenom talijanskom jeziku. 

Šutalo je Atalantu natjerao da ga dovede time što pokriva sve pozicije u zadnjoj liniji. U Osijeku je stekao iskustvo igranja u različitim sustavima pa je tako zaigrao kao bočni igrač, ali i kao treći stoper u zadnjoj liniji. Ono po čemu se ističe su karakteristike modernog stopera. Šutala krase iznimna tehnička potkovanost i dribling.

Ponikao je u Neretvi, igrao dvije godine u omladinskom pogonu RNK Splita, odakle je u ljeto 2017. otišao u Osijek. Zanimljivo, tada je bio ponuđen Hajduku, ali ga tamo nisu htjeli.

Popularni Članci