'

Brat NBA zvijezde zaigrao u Gospinom polju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rafael Barkiđija
Košarkaški klub Dubrovnik ugostio je drugu pripremnu utakmicu uoči nove sezone Favbet Premijer lige. 

Stigla je Podgorica, crnogorski član najvećeg ranga i sudionik ABA 2 lige. U vrlo zanimljivom susretu slavili su gosti rezultatom 76-81, iako je Dubrovnik u drugom poluvremenu imao i dvoznamenkasto vodstvo. Zanimljiva je to bila utakmica kao odlična uvertira u ono što slijedi, a to je nova sezona najvećeg ranga. U prvom kolu, u Gospino polje stiže Cibona (28. rujna). Prethodno su ovog tjedna igrači trenera Perinčića odigrali i sparing s Primorjem iz Heceg Novog, slavivši sa 72:65. I u slejdećim danima će odigrati još nekoliko trening-utakmica. 

Amerikanac etiopskih korijena, novi playmaker Dubrovnika Eyassu Worku, imao je 21 poen. Raspoložena su protiv Podgorice bila i preostala tri pojačanja Dubrovnika, Lukša Buljević (19), Andrija Blatančić (15) te Ivan Gulin (10), potom Petar Dubelj (6), Filip Kalajžić (3), Tomislav Cvitković (2). Današnju utakmicu sudili su Sreten Radović, Danis Bajramović i Antonio Malekinušić. 

Za Podgoricu nastupa jedan od slavne košarkaške braće Antetokounmpo

U Gospinom je polju svoje minute imao i grčko-nigerijski igrač Alex Antetokounpo (na fotografijama br. 29), član Podgorice, brat NBA zvijezde Giannisa, jednog od najboljih igrača današnjice, koji je Milwaukee Buckse 2021. godine vratio na tron nakon nekoliko desetljeća.

Osim Giannisa, i ostala dva brata imaju itekakve karijere. Kostas (26) je član Panathinaikosa, trenutnog prvaka Europe, bio je član Lakersa u pobjedničkoj sezoni 2020. Thanasis (32) kao i Giannis trenutno također nastupa za Buckse. I on je slavio naslov pobjednika NBA-a 2021. 

 

Popularni Članci