Borjan naljutio nonu izjavom da je Dalmacija srpska: 'Baba mu je Hrvatica, otac napola Hrvat...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Kralj/PIXSELL
Milan Borjan, vratar kanadske reprezentacije, tijekom jučerašnje utakmice bio je zbog svojih prethodnih izjava na meti hrvatskih navijača.

Nisu zaboravili njegov odgovor na pitanje srpskog novinara: "Kako bi sebe opisao? Rođen si u Hrvatskoj, živiš u Srbiji, a braniš za Kanadu?"


– Velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj, rođen sam u Krajini, Dalmaciji. To je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina – izjavio je svojedobno vratar Crvene zvezde.

No, te riječi nisu loše primljene samo kod hrvatskih navijača. One se nisu svidjele niti njegovoj baki koja živi u selu Kričke kod Drniša otkud je Borjan rodom.

- Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin, napola Hrvat. Pa što bi htjeli? - kazala je za Novu TV Milanova baka - Štefica Borjan.

Na opasku reporterke kako se čini da u toj obitelji nema mržnje, Štefica Borjan je odgovorila: - Ma nema, nema. Nitko nikoga ne mrzi, nitko nikoga ne prezire.

Popularni Članci