Body Balance gym i MNK Square zajedno u nove pobjede

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: BodyBalance gym
Malonogometni klub MNK Square od sada će kondicijsku pripremu s povjerenjem prepustiti Body Balance timu!

Tim trenera, kineziterapeuta i fizioterapeuta Body Balance gyma, koji već nekoliko godina uspješno vodi Srđan Milić (magistar nutricinizma i sportske pripreme te nekadašnji reprezentativac VK Jug), dogovorio je suradnju s ovim uspješnim dubrovačkim klubom. Sve je krenulo na inicijativu predsjednika kluba Željka Raguža, koji je i sam aktivan vježbač u Body Balanceu, a ekipa je već započela s integriranim pristupom podrške koji uključuje:

▫️ sportsku dijagnostiku

▫️ program prevencije od ozljeda

▫️ unaprjeđenje sportskih performansi

▫️ program rehabilitacije i kineziterapije

▫️ prehranu te suplemetaciju za brži oporavak

Osim dubrovačkih zvijezda malonogometnog kluba Square, u Body Balance gymu kondicijske pripreme provode i snažni momci i djevojke iz dubrovačkog Judo kluba Ura-Nage te teniskog kluba TK Ragusa. Tu su također i pojedinci iz drugih sportova (košarka, vaterpolo, odbojka, rukomet…). Program kondicijske pripreme u Body Balanceu namijenjen je vrhunskim sportašima svih sportova, pripadnicima oba spola te djeci i mladima u sportu.

Moderan sportsko-dijagnostički sustav je temelj svega 

Iz ove moderne dubrovačke teretane naglašavaju kako put prema vrhu kreće od temelja. Precizna i dobro interpretirana sportska dijagnostika baza je planiranja i programiranja kondicijske pripreme sportaša u svakom sportu.

U Body Balanceu raspolažu sa širokim spektrom dijagnostičkih uređaja  (dijagnostika skočnosti, mjerenje brzine, ubrzanja i promjene smjera, mjerenje izolirane  mišićne jakosti, kompletna analiza sastava tijela, posturalna anliza, spiroergometrija - analiza srčano dišne funkcije - jedni od rijetkih koji imaju takav uređaj u Hrvatskoj) i naravno znanjem, kojima mjere te analiziraju početno stanje svakog sportaša i prema tome kreiraju trenažne cikluse i potrebne rehabilitacijske tretmane.

Na temelju testova saznaju o posturalnim, mišićnim ili biomehaničkim deficitima prema kojima kreiraju individualne prevencijske programe kojima se smanjuje mogućnost ozljeđivanja i poboljšava učinkovitost sportaša na treningu i natjecanju.

Svaki igrač nam je važan

Sportski tim da bi bio sinergijska cjelina mora voditi brigu o svakom igraču zasebno. U Body Balanceu pristupaju treningu s naglaskom na brigu o pojedincu - svatko ima svoje vlastite kvalitete koje treba održavati i razvijati, ali isto tako i deficite koje treba ispraviti.

"Važno nam je da se igrači kod nas osjećaju ugodno i opušteno te da izgradimo prijateljski odnos temeljen na povjerenju. Vrhunski sport zahtjeva puno discipline, odricanja i fokusa, što je puno lakše postići uz stručno vodstvo i motivirajuću okolinu", poručili su.

Uspješan početak

Prošli tjedan MNK Square ostvario je zapaženi rezultat pobjedivši MNK Novo Vrijeme Apfel Makarska (aktualni prvaci Hrvatske Futsal lige) rezultatom 6:3! Ostalo je još par kola do kraja regularnog dijela nakon čega slijedi play off.

"Veselimo se suradnji, čestitamo dečkima na pobjedi i nadamo se nastavku uspješnog početka", poručili su iz Body Balance gyma i za kraj dodali:

“Svi težimo vrhunskim rezultatima, ali imajte na umu - pobjeda nije ultimativni cilj - biti najbolji igrač i dati sve od sebe na terenu jest. A rezultati su onda sami po sebi posljedica truda i ulaganja.”

Popularni Članci