Barceloneta pobijedila Jug u Dubrovniku

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: VK Jug
U utakmici 7. kola LEN Lige prvaka španjolska Barceloneta je pobijedila u Dubrovniku momčad Jug Croatia osiguranja 9:8 i tako umnogome smanjila šanse dubrovačkoj momčadi za odlazak na Final 6 elitnog europskog natjecanja.

Iako je Jug odlično otvorio utakmicu pogocima Dobuda i Janovića, vrlo brzo je centar španjolske momčadi Nemanja Ubović smanjio na 2:1. Uspio je Josip Šutalo dovesti Juga opet u vodstvo 3:1, ali smo ponovo primili gol s dva metra. Szirany je bio strijelac. Do kraja prve dionice bilježimo još po jedan pogodak Janovića i Munarriza za rezultat 4:3.

Stalni problemi s obranom na centarskoj poziciji očitovali su se i u drugoj dionici. Ubović i Szirany su stvarali probleme, te smo unatoč neriješenom rezultatu u drugoj četvrtini od 2:2, i ukupnoj prednosti 6:5 u bazenu izgledali loše.

Ipak, kada je Visković pogodio za vodstvo Juga od 7:5 ponadali smo se kako će se momčad podignuti i doći do važne pobjede. No, bilo je to sve od Juga u ovoj utakmici. Četiri uzastopna gola Španjolaca doveli su Barcelonetu do prednosti koju je Ante Visković uspio ublažiti tek na samom kraju utakmice. Realizacija igrača više Juga bila je 15/3, a spomenimo i kako je nekoliko španjolskih golova palo iz čiste kontre.

- Pobijedila nas je bolja, agresivnija i brža momčad. Kontranapad im je bio ubojit, a mi to nismo uspjeli zaustaviti, ali kada uza sve to primimo i toliko golova s dva metra, ne može se dobiti ovakvog protivnika. Što se igrača više tiče, jednostavno nismo imali igrača raspoloženog za realizaciju. Nažalost, platili smo danak ozljedama. Ipak, smatram kako i dalje imamo šansu za odlazak na Final 6. Neki nam se rezultati moraju poklopiti, ali nije nemoguće – kazao je Veselin Đuho nakon poraza od Barcelonete.

Nakon sedam odigranih kola Jug još uvijek ima matematičkih izgleda za odlazak na Final six, ali ako se to ne dogodi najveći 'krivac' za to bit će Barceloneta koja nas je tijekom ovog natjecanja dva puta pobijedila. 

VK Jug

Popularni Članci