'

Barakude odradili posljednje uigravanje pred odlazak u Pariz

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Za oproštaj od Šibenika koji je bio domaćin zadnjih desetak dana priprema Barakuda uoči odlaska u Pariz na Olimpijske igre, upriličena je, izuzmemo li baš rezultat, lijepa vaterpolska večer u Šibeniku.

"Prekrasan ambijent otvorenog bazena u Crnici, dupkom ispunjene tribine i oko 800 navijača. Rezultat na koncu nije pozitivan za izabranu vrstu, iako tu ipak valja napomenuti uz sve dužno štovanje američkoj reprezentaciji na zasluženoj pobjedi, da je to ipak bila samo pripremna utakmica. Susret u kojem je, što je u više navrata napominjao i izbornik Ivica Tucak i igrači, rezultat u sporednom planu.

Utakmicu bi mogli podijeliti u dva dijela. U prvom je naša momčad diktirala kako tempo, tako rezultat. Amerikanci su tek jednom poravnali (2:2), nakon našeg brzog vodstva 2:0. Većinom smo u prve dvije četvrtine imali prednost dva pogotka (4:2, 5:3, 6:4). Ono što valja pohvaliti iz tog dijela igre je obrana naše momčadi, ali i dobra reakcija na američku plitku obranu, pa i M-zonu u kojem je onda do izražaja došao napadački učinak naše vanjske linije.

U drugom dijelu, druga priča. Momčad SAD je promijenila igru, te zaigrala visoki presing i tu se nismo najbolje snašli. Treću je četvrtinu suparnik riješio 5:1 u svoju korist, izveo rezultatski obrat od 6:4 za Hrvatsku nakon druge četvrtine, do 9:7 za Amerikance nakon treće dionice. Početkom zadnje je bilo i 10:7.


Imali smo velikih problema u napadu s igračem više, ali i to je nešto što je izbornik Tucak spominjao tijekom priprema u Šibeniku. Donekle i razumljivo za pripremni dio, nedostaje tu još malo odmora i svježine uslijed čega nema elastičnosti i preciznosti ruke. S druge strane, valja odati priznanje Amerikancima koji imaju sjajnu momčad, a briljira svakako centar Ben Hallock.


U prvom dijelu zadnje četvrtine, najbolji naš pojedinac Luka Bukić je s dva uzastopna, brza gola (drugi iz kontre) uspio smanjiti zaostatak na jedan gol (10:9 za SAD), ali brzo su Amerikanci ponovo osjetno poveli (12:9). Harkov i Fatović lijepim golovima su smanjili na 12:11 za goste, da bi ipak rezultatsku točku na i ove utakmice, lijepim golom s desne strane postavio Alex Bowen. 

Naši reprezentativci sada dobivaju slobodan vikend, a sljedeće, završno okupljanje je zakazano u Zagrebu, u ponedjeljak, 22. srpnja. Dva dana kasnije slijedi let u Pariz", objavio je HVS. 

Popularni Članci