OPUZENAC U ČUDU: Što je iznenadilo novog rukometnog izbornika?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: hrs.hr
HRVATSKA muška  rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Slavka Golužu je na klupi izbornika najjače muške vrste naslijedio njegov bivši pomoćnik Željko Babić.

Upravni odbor HRS-a jednoglasno ga je izabrao nakon što je postalo jasno kako neće biti ništa od dogovora s prvim favoritom za tu poziciju Zvonimirom Serdarušićem, a drugi se potencijalni kandidati nisu javno isticali kao moguće rješenje. 

Željko Babić nastavak je politike "učenja" mladih i neiskusnih trenera na najjačoj selekciji. Prije njega Goluža je zasjeo na izborničko mjesto kao bivši pomoćnik bivšeg izbornika Line Červara. 

"Moram priznati da sam zbilja iznenađen što se Hrvatski rukometni savez odlučio za mene. To je velika čast i velika odgovornost. Nadam se da ću uspjeti ispuniti očekivanja hrvatske javnosti i pridonijeti još većoj kvaliteti reprezentacije", izjavio je kratko Babić nakon imenovanja.

Debi u Norveškoj 29. travnja

UO HRS-a je odluku o Babićevom imenovanju donio jednoglasno, kao što je jednoglasno za novog izbornika ženske reprezemntacije imenovao aktualnog trenera Podravke Vegete Gorana Mrđena koji je ranije vršio i dužnost izbornika ženske juniorske reprezentacije.

Prvi zadatak pred novim izbornikom rukometaša je nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj, a prvi natjecateljski dvoboji bit će oni protiv Norveške 29. travnja u gostima, te uzvratni susret 3. svibnja u Varaždinu, a do kraja kvalifikacija odigrat će i utakmice protiv Nizozemske i Turske.

Otišao Babić, "otišle" hrvatske medalje

43-godišnji Željko Babić, aktualni trener Meškova iz Bresta, slovi za najperspektivnijeg mladog hrvatskog trenera, ali još uvijek se nije dokazao među "velikim igračima". Osim toga, pamtimo ga i po tome što je bio Golužin pomoćnik u reprezentaciji i PPD Zagrebu, tadašnji CO Zagreb.

Babić je napustio Zagreb u ožujku 2013. godine, a nedugo zatim preuzeo je Meškov iz Bresta s kojim je ostvario solidne rezultate u SEHA ligi. Ove sezone ispao je iz Lige prvaka u skupini sa Zagrebom, Kielom, PSG-om, La Riojom i Metalurgom. Isto tako treba napomenuti da je Babić bio Golužin pomoćnik u vrijeme dok je Hrvatska osvajala bronce. Čim je Babić otišao, Hrvatska je ostala bez medalja, piše Index.hr

Popularni Članci