'

Antun Račić teško poražen na povijesnom eventu u Frankfurtu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Antun Račić upisao je poraz nokautom na povijesnom Oktagon 62 eventu u Frankfurtu. Bolji od hrvatskog borca bio je legendarni njemački borac Max Coga.

Podosta rezervirano oba borca ušla su u ovaj meč. Coga je vjerojatno očekivao da će Račić od prve sekunde krenuti po rušenje, ali Antun se upustio u udaračke razmjene na nogama i donekle iznenadio Cogu. Mišićama nabijeniji nego ikad prije, Račić je bacao široke udarce kojima je pokušavao Cogi "skinuti glavu s ramena". Njemački borac znatno je viši i dulji od Račića, ali nije pretjerano dobro koristio tu prednost tijekom prve runde. Nekoliko puta plasirao je dobar "front kick" u tijelo Račića, ali najviše štete Coga je radio koljenima u klinču, dok u borbi s distance nije bio pretjerano uspješan. Nažalost, Račić je u prvoj rundi napravio još manje od Coge i njemački borac uzeo je prvu rundu na dvije sudačke kartice (10-9 x2), dok je jedan sudac prvih pet minuta dodijelio Račiću, piše Fight Site.

Račić je početkom druge runde pokušavao pogoditi Cogu "calf kickovima", ali ostajao je prekratak i nije pronalazio metu. Poprilično opasno djelovao je Račić kada bi pritisnuo Cogu i zaredao boksačke kombinacije, ali nije dovoljno često to radio u dotadašnjoj fazi meča. Sredinom druge runde "calf kickovi" počeli su odsjedati na prednjoj nozi Coge i činilo se kako je Račić pronašao osjećaj za distancu. Taman u trenucima kada smo pomislili da Račić polako preuzima inicijativu, Coga se upustio u konkretniju ofenzivu i završio je ovaj meč.

Iskusni njemački borac još u prvoj rundi primijetio je kako Račiću radi probleme udarcima koljenom, a upravo koljeno bilo je presudno. Račića je bio pritisnut uz ogradu kaveza, a Coga je koljenom desne noge pogodio direktno u bradu Račića. Antunu je ispala guma za zube, Coga je dodao još tri udarca prije nego je meč prekinut.

Popularni Članci