Ante Delija slavio protiv Sheltona Gravesa i osigurao playoff

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Screenshot (youtube, Pfl Mma)
Najbolji hrvatski teškaš, Ante Delija, sinoć se bori za novih šest bodova na PFL 5 turniru. Ante je u prvoj borbi ove sezone nokautirao Matheusa Scheffela u drugoj rundi te je ostvario pet bodova, a borbu prije toga mu je za dlaku izmaknula pobjeda i milijun dolara, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom izgubio od Bruna Cappelozze.

Shelton Graves, 36-godišnji Amerikanac, u ovu borbu je ušao kao zamjena za Stuarta Austina, koji je bio Antin originalni protivnik. Graves je bivši prvak FFC-a u teškoj kategoriji, a nastupao je i na DWCS gdje je slavio nokautom u trećoj rundi borbe, ali ugovor s UFC-om nije potpisao.

Prvu rundu Ante otvara radeći prednjim direktom, a Graves vraća nekoliko low kickova. Graves ulazi u klinč i odvlači Antu na žicu, no Ante okreće te sad od Gravesa drži na žici. Delija pogađa dobar desni direkt, no Graves se zalijeće ali promašuje većinu udaraca. Krajem runde oba borca pogađaju nekoliko udaraca, a neke i nakon zvona.

Druga runda počinje slično kao i prošla, Ante prednjim direktom ispituje distancu a Graves pogađa nekoliko low kickova. Delija odvlači Gravesa u klinču na žicu, no Graves okreće i kontrolira Antu. Delija ponovno okrećeali sudac ih razdvaja. Ante pogađa dobar zadnji direkt, no već drugi sudar glavama se događa te sudac Gravesu oduzima bod. Ante ponovno ulazi u klinč na žici, Ante pokušava rušiti ali Graves brani i okreće Antu. Ante pogađa dobar uppervut krajem runde.

Treću rundu Ante otvara također oprezno prednjim direktom te ponovno odvlači Gravesa na žicu. Ponovno gledamo borbu za dominantnu poziciju na žici, ali Ante se odvaja samo na kratko te se vraća na žicu. Graves ponovno kontrolira, pokušava rušenje ali Ante brani. Ostatak runde je bio identičan kao prethodne, borba za dominantnu poziciju na žici.

Pobijedio je Ante Delija jednoglasnom sudačkom odlukom, te je osigurao 'playoff', piše portal Fight Site

Popularni Članci