test

U Pločama krenulo uređenje školskog trga, evo kako će izgledati (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Uvođenjem izvođača u posao započeli su radovi na uređenju školskog trga u Pločama. Radi se o projektu vrijednom 260 tisuća eura + PDV. Radove će izvesti najpovoljniji ponuditelj u procesu javne nabave, tvrtka Doko građenje d.o.o., s rokom dovršetka od 180 dana.

Kako stoji u priopćenju Grada Ploče, odmaci u planiranoj dinamici početka projekta dogodili su se, među ostalim, jer za veći dio postojećih podzemnih instalacija koje su građene 50-ih godina ne postoji snimak izvedenog stanja, zbog čega je iskopima prvo morao biti utvrđen njihov položaj. Također, radove su odgodili i nedavno završeni radovi na Aglomeraciji na ovom dijelu čime su se ostvarili preduvjeti za početak radova na školskom trgu.

Projekt obuhvaća uređenje školskog trga i dijela ulice Tina Ujevića ispred srednje škole A.K. Miošića i OŠ V. Nazora. Radovi, među ostalim, podrazumijevaju izvedbu armirano-betonskih potpornih zidova, izvedbu novih parkirališnih zona na rubnim dijelovima obuhvata te uređenje i održavanje dijela ulice Tina Ujevića s novom prometnom signalizacijom u cilju smirivanja prometa u zoni ispred škola.

Popularni Članci