STRANAČKO KADROVIRANJE Gradonačelnik Ploča imenovao visokopozicioniranog SDP-ovca za direktora radija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Joško Gnječ novi je direktor Radio postaje Ploče.

Diplomirani novinar Joško Gnječ ima novo radno mjesto. Nekadašnji glasnogovornik u Gradu Pločama koji je na funkciji bio za vrijeme mandata Anta Karamatića, ponovno se vratio u novinarstvo. Zahvaljujući stranačkom kolegi Mišu Krstičeviću koji je na čelu Grada, Gnječ je dobio povjerenje voditi radio postaju koja je u stopostotnom javnom vlasništvu.

Osim što se po pitanju radnog mjesta našetao iz politike u novinarstvo i obratno, Gnječ je i visokopozicionirani SDP-ovac, točnije član Županijskog odbora, što ukazuje na neka dvojbena pitanja kada je riječ o poziciji za koju je imenovan. Je li riječ o stranačkom pogodovanju imali smo najbolji namjeru provjeriti kod gradonačelnika Krstičevića, no on nije odgovarao na naše telefonske pozive.

Za razliku od njega, bivši gradonačelnik Krešimir Vejić iz HDZ-a izrazio je sumnju kako nije bilo natječaja za mjesto direktora Radio postaje Ploče.

- Mislim da je loše što je izbačena praksa za trgovačka društva da više nema natječaja i to je sad prešlo u direktno imenovanje gradonačelnika. Koliko znam gospodin Gnječ je prošle godine bio kandidat za mjesto ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta i nije dobio tu poziciju, a čini mi se kako je ova nova funkcija vraćenje dugova za ono što nije prošao - kazao je Vejić.

On naglašava kako Ganječ zasigurno ima zadovoljavajuće reference te dodaje kako vjeruje da će raditi posao dobro, no istaknuo je kako nije dobra poruka da se visokopozicionirani članovi određene stranke imenuju na čelna mjesta medija u javnom vlasništvu. 

- Kad sam ja bio gradonačelnik na mjestu direktora Radio postaje Ploče bio je gospodin Barbir koji nije bio član niti jedne političke stranke kao ni drugi poslije njega - prisjetio se HDZ-ov gradski vijećnik i bivši gradonačelnik Krešimir Vejić dodavši kako smatra da je gradonačelnik Krstičević trebao raspisati natječaj za poziciju direktora.

Inače medijski prostor u Hrvatskoj karakterizira premreženost političkih interesa stoga SDP-ovo političko kadroviranje na čelnu poziciju lokalne radio postaje dodatno narušava medijsku krhkost i stvara prostor za netransparentnost.

Popularni Članci